Så vinner turbutiken 70 miljoner på V75

Foto: Gönul Ertas butik har dragit in en av de största vinsterna på V75 i Gävle. Nu bjuder butiken på ett system till helgens superjackpott.
TRAV

Gönül Ertas är kvinnan som driver en av Gävles främsta spelbutiker.

I våras vann hennes stamkund 8,8 miljoner på V75.

Nu bjuder turbutiken så sina bästa speltips inför helgens superjackpott på hemmabanan.

Foto: Södertullkiosken bjuder på ett system till lördagens jackpott.

Gönül Ertas och Södertullkiosken fick rubriker i de lokala tidningarna i Gävle i våras när en av hennes stamkunder satte alla rätt och vann hela 8,8 miljoner kronor vid Olympiatravet på Åby.

Vinsten var en av de största på trav i Gävle någonsin.

En av dem som fixade miljonerna den omgången var Gävletränaren Troels Andersen som skrällde med Highlight Brizard till 27 gånger pengarna.

Spelade för 320 kronor

Dagen efter vinsten fick butiksägaren Gönül Ertas kontakt med miljonvinnaren.

– Det var en stamkund som är i 70-årsåldern som vann. Han hade spelat för endast 320 kronor. Han är en vanlig spelare och ingen som gör ett system för flera tusen, säger hon.

– Han ringde mig dagen efter. Vi är bekanta och brukar äta surströmming tillsammans . Jag trodde att han skulle ringa och gratulera mig, att jag hade sålt en storvinst i butiken. Men han sa; det var jag som vann. Jag blev chockad och glad för hans skull. Han spelar med ATG-kortet så han fick pengarna på kontot samma natt, berättar hon.

Spelar trav

Efter storvinsten investerade han bland annat i en fin lägenhet vid vattnet.

– Han köpte en ganska dyr lägenhet i Gävle. Han har barn och barnbarn som han har gett pengar. Han har fortsatt att spela på trav, säger hon.

”Kallas turgumma”

Butiken är känd i Gävle för att ha framgång på spelet.

– Andelsspelet i butiken går upp och ner. Men jag brukar kallas för turgumma. Jag har haft många vinster på trav och Triss i min butik. Det är roligt att de vinner. Jag blir nästan gladare än dem när de vinner, säger hon.

Inför helgens superjackpott på hemmabanan laddar butiken för fullt mot miljonerna och Gönül Ertas avslöjar sitt V75-system för Trav365:s läsare.