Ny blogg på Trav365 – följ hästens miljonjakt

Foto: Jörgen Westholm och Annicka vann Svenskt Trav-Oaks 2008.
TRAV

Hon är Sveriges stora hopp på Nya Zeeland där hon ska tävla om flera miljoner.

Nu börjar miljonstoet Annickas skötare, Lisa Mannberg, blogga på Trav365.

– Det ska bli jättekul, jag och Annicka är ute på äventyr som knappt går att beskriva, säger Mannberg.

Rommeproffset Jörgen Westholm har tränat det sexåriga stoet Annicka under hela hästens karriär och tillsammans har de firat stora framgångar. Höjdpunkten hittills kom under 2008 då Annicka vann Svenskt Trav-Oaks på Solvalla med en miljon kronor i förstapris.

Annicka har på 33 starter vunnit tolv lopp och tjänat 2,7 miljoner kronor. I början av januari gav sig hästen ut på en spännande resa tillsammans med sin skötare Lisa Mannberg. Under det första halvåret av 2011 kommer Annicka befinna sig på Nya Zeeland för att tävla om flera miljoner kronor.

Westholms supersto kommer göra fem starter på Nya Zeeland med huvudmål på finalen av The Interdominion som går den åttonde april. Jörgen Westholm kommer själv resa till Nya Zeeland i slutet av mars och ska köra Annicka i The Interdominion som har ett förstapris på en miljon kronor. Skulle Annicka lyckas bra på andra sidan jordklotet kommer hon tjäna grova pengar och för skötaren Lisa Mannberg är det här ett stort äventyr.

Bloggar

Nu kan Trav365 presentera Lisa Mannberg som bloggare på Trav365. Under några månader kommer hon blogga om sitt och Annickas liv på Nya Zeeland.

– Det ska bli jättekul. Den här resan är hur häftig som helst, det går knappt att beskriva hur spännande det är. Det här är det största jag varit med om och att vara skötare till en skandinavisk häst som åker till Nya Zeeland är stort, otroligt stort, säger Mannberg.

Känner du någon press?

– Lite press kanske man känner, man är lite mer utlämnad. Jag kan ringa och fråga Jörgen om det är något men han kan inte se hästen. Annars är det rätt så lugnt. Annicka är en väldigt lätt häst att jobba med, hon är lätt att resa med och vi har inte haft några problem alls under resan vilket är väldigt skönt. Jag var lite orolig för hur hon skulle reagera på att flyga, men det var inga problem.

”Hästarna är som mina barn”

Lisa Mannberg är till vardags hästskötare hos Jörgen Westholm där hon har åtta passhästar. Och hästarna är något som Mannberg verkligen lever och brinner för.

– Alla mina hästar betyder mycket för mig och så även Annicka. Hästarna är som mina barn och Annicka är en väldigt trevlig häst att arbeta med. Hon är som alla andra kärringar ibland, men där har vi ju något gemensamt, säger Lisa Mannberg.