Ohlsson: Det är min bästa chans

Foto: Ulf Ohlsson har flera heta V75-chanser...
TRAV

Inte Hallsta Lotus.

Enligt kusken Ulf Ohlsson är El Sueco hans bästa chans på V75.

– Som han kändes i årsdebuten så tycker jag att han har bäst chans på förhand

Bergsåkertränaren och kusken Ulf Ohlsson firade stora framgångar under 2010 och vann hela 320 travlopp. Det nya året har också börjat mycket bra för stjärnkusken. Trots att han har varit avstängd så har han vunnit fler lopp än vad han hade gjort vid samma tidpunkt förra året.

– Jag tycker det har börjat riktigt bra, säger han.

Ohlsson: Skulle vara ett plus

På lördag avgörs V75-tävlingarna på hemmabanan och Ohlsson är i hetluften. Han kör i samtliga avdelningar och har en rad intressanta uppsittningar. Han kör Hallsta Lotus åt Jan-Olov Persson – men det är inte hemmatränarens hetaste chans.

– På förhand är El Sueco bästa chansen. Han satt fast med krafter kvar i årsdebuten och som han kändes då så är det min bästa chans.

Hallsta Lotus då?

– Det blir intressant att se banan i kväll (läs fredag kväll), nu har vi faktiskt plusgrader här. Skulle det gå att köra barfota så är det ett klart plus för honom, säger Ulf Ohlsson.

– Men jag har jätterespekt för Åsajerven och Feseth Nils, fyller han snabbt i.

”Gör mitt bästa”

Ulf Ohlsson har en egentränad häst med i omgången, det är Vencedor Bar som startar i V75-3. Men några segerförhoppningar har han inte.

– Från det här läget så får vi hoppas det kan bli en slant. Spår tio och ny i klassen, det blir svårt.

Någon annan du vill varna för?

– I'm Alone Face gör alltid bra lopp och väljer man inte att spika i loppet så ska han med.

Vad ska du ha för resultat för att vara nöjd på lördag?

– Det vet jag inte, det är svårt att säga. Det är svårt att vinna på V75 överhuvudtaget, jag gör mitt bästa och hoppas att hästarna är i bra form, avslutar Ulf Ohlsson.