SUPERHELGEN

TRAV

Auktion, fest, hockeyturnering och V75.

Helgens travfest i Eskilstuna är något extra.

–  Det är oerhört stort intresse inför helgen, säger Stefan Eriksson, marknadschef på Sundbyholmstravet.

Sundbyholmstravet laddar för en riktig travfest i helgen. V75 gästar banan och det blir toppsport då travstjärnorna gör upp i Breeders Crown-finalerna.

Helgen har något för alla då det förutom bra sport blir fest, hockey och hästauktion.

Säljer hästar

På fredagen ska årets Rix-hästar säljas till högstbjudande.

– Vi börjar med auktion på fredagen för Rixhästarna i Munktellarenan och det kommer vara massa utställare där.  Det är mycket att fixa inför auktionen så att vi kan ta in hästarna i arenan, säger Stefan Eriksson.

Under fredagen är det även den årliga hockeyturnerningen där travprofilerna gör upp på isen.

Fredagen avslutas med fest för bland annat uppfödare och ägare till hästarna i Breeders Crown-loppen

– På fredag kväll är det fest för kretsen kring alla hästarna i Breeders Crown-loppen. Vi kommer hålla till i en del av Munktell-arenan. Tina Leijonberg och jag kommer att vara konferencier. Det kommer att vara så mycket gala som det bara går och vi bjuder på ett annorlunda invigningsnummer.

På lördag avgörs  Breeders Crown-finalerna med stjärnor som Kadett C.D. och Seabiscuit. Även Björn Goops stjärna Quarcio Du Chene gör comeback under lördagen.

– Det är riktigt bra sport och vi är nöjda med anmälningarna. Sportsligt ser det riktigt bra ut med hög klass i Breeders Crown-finalerna. V75 som helhet ser bra ut, säger Stefan Eriksson.

”Stort intresse”

Han märker att trycket inför helgen är riktigt stort.

  – Det är oerhört stort intresse inför helgen. Det känns som om intresset har ökat. Det är mycket publik och många inom branschen ska hit, så det är svårt att hitta lediga hotell och bord på restauranger.

Helgen avslutas med en stor fest inne i Eskilstuna.

– Hockeyligan har fest på lördag och även de har glamour-tema. Alla som kommer dit ska ha något som andas glitter och glamour,  säger han.