Brödernas miljonskräll: Tror på bra segerchans

Publicerad:
Uppdaterad:
Dan Röcklinger är optimist gällande Jeppas Hampus segerchanser.
Foto: ALN
Dan Röcklinger är optimist gällande Jeppas Hampus segerchanser.

TRAV

Han har enbart en seger på 34 starter.

Men trots det tror succébröderna Röcklinger på V64-seger med Jeppas Hampus.

– Jag lovar inte seger, men jag tror helt klart att han är med i striden, säger Dan Röcklinger.

Efter förra årets stora succé för bröderna Björn och Dan Röcklinger siktar de på ett nytt rekordår. 2011 har börjat bra för duon som driver sin tränarrörelse på Julmyra gård som ligger ungefär fem mil utanför Uppsala.

På onsdag har Röcklinger en häst till start inom V64-spelet på Solvalla. Efter förra veckans favoritparad är det jackpott på V64 och en ensam vinnare plockar hem elva miljoner kronor. Hästen bröderna startar på Solvalla är den femårige valacken Jeppas Hampus i V64-6 med 60 000 kronor i förstapris.

Jeppas Hampus kom i träning hos Röcklinger för ungefär ett halvår sedan med klena meriter. Men efter tuff träning har bröderna fått rejäl snurr på hästen som levererat jämna och fina resultat på sistone. I de två senaste starterna har hästen slutat tvåa efter tappra insatser.

– Senast var vi jättenöjda med hästen, han fick ett tufft lopp som ensam i tredjespår sista 700 metrarna men han fullföljde strålande och fick bara stryk av Nero Capar som kom ut jätteturligt från rygg ledaren. Det var snöpligt, men så är det med trav, säger Dan Röcklinger.

”Tror mycket på honom”

Trots att Jeppas Hampus gjort många bra insatser har han enbart vunnit ett lopp under sin karriär. Men trots det tror Dan Röcklinger på seger på onsdag.

– Han gör jämna insatser hela tiden och blir bättre och bättre. Innan var han bara snabb från början och följde bara med, men nu kämpar han och går för fullt och vi är jätteglada över hästen och vi tror mycket på honom. Han är rätt så snabb iväg och borde få en bra position på onsdag, Jorma är duktig och jag tror inte att han blir fast. Jag tycker det här loppet ser lämpligt ut för vår häst och jag tycker att han ska vara med där framme.

Hur bra segerchans är det?

– Jag tycker absolut att han ska vara bland de två-tre första. Jag lovar inte seger, det vore tufft då han inte vunnit så ofta. Men han är en överraskning och vi tror på segerchans, helt klart. Men jag såg Fredrik B Larssons häst (Evert's Party Sock) senast och den såg jättefin ut som fastlåst. Den blir kanske tuff, men vi tror på vår häst.

Han är streckad på 12 procent på V64, vad säger du om det?

– Det är för lite, med tanke på senaste loppet så har man glömt bort honom. Han kommer gå barfota fram och med ett norskt huvudlag, säger Dan Röcklinger till Trav365.

Publicerad:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!