– Aldrig varit med om något liknande

Foto: ALN
Olle Goop.
TRAV

Han har vunnit 6 500 lopp och är en av landets framgångsrikaste kuskar genom tiderna.

Men när Kalmar i lördags körde V75 fick Olle Goop nobben.

– Nu gick hästarna bra, men hade det blivit fiasko hade det varit riktigt illa, säger Goop till Trav365.

Björn Goop drabbades under fredagskvällen av influensa och låg däckad hemma i soffan när Kalmar körde V75 under lördagen. Björn ville att hans pappa, Olle Goop, skulle ersätta honom som kusk men det fick han inte. Olle Goop som vunnit över 6 500 lopp under sin karriär fick inte ta över styrningarna på grund av nya regler som infördes vid årsskiftet.

Irriterad

Nu gäller antalet körda lopp och segrar de senaste tolv månaderna i jämförelse mellan kuskarna. Olle Goop har det senaste året kört 400 lopp och ansågs inte vara en fullgod ersättare. Istället fick Jennifer Tillman, Ulf Ohlsson och Jörgen Sjunnesson ta över stjärnkuskens hästar och det slutade med fina resultat. Stallets hästar sprang in över 200 000 kronor vilket är mycket bra – men Olle Goop är smått irriterad över de nya reglerna.

– Jag har aldrig varit med om något liknande, det kom som en överraskning. Det är väl tänkt för det bästa för spelarna, men jag vet inte om det är så praktiskt. Nu gick det bra den här gången, hästarna gick bra. Men om det hade blivit fiasko och galopper hade det varit riktigt illa. Det är väl inte spelsäkert om en ovan driver kommer och kör, det är så lätt att få det att stämma hela vägen, säger Olle Goop.

”Inte alls bra”

Nu vill den legendariske travkusken att reglerna ses över.

– För min del var det inte alls bra, man hoppas att de kan tänka om för det slår inte riktigt rätt i det här systemet. De som gör reglerna bestämmer, men det hade varit enklare om man vetat om det, säger Olle Goop till Trav365.

Patrik Schavon, sportchef på Kalmartravet, säger så här till Travnet.

– Vi har ett reglemente att följa och det gäller även om man heter Goop.

– Jag pratade med Björn på morgonen och då var han själv klar på att Olle inte skulle få köra hästarna. Vi gjorde därför kuskändringarna och sedan var det inget mer med det. Jag tycker därför att det är konstigt att man går ut med felaktiga uppgifter på en hemsida som gör att folk runt om i landet hyser agg mot oss på Kalmartravet. Under gårdagen fick jag många e-mail från folk som tycker att vi är idioter när vi i själva verket bara följer regelverket. Jag tycker att det är tråkigt, säger Patrik Schavon.