”Kjelles” knep – så fixar han miljoner

Foto: Ordnar de nytt miljonregn? ”Kjelle” Brandt och Middle East har gjort det förut. Nu startar ekipaget på Solvalla, när det är tio miljoner i V64-jackpott.
TRAV

Han har bidragit till miljonutdelning på V64 förut.

På onsdag ska Kjell Brandt och Middle East göra det igen.

I potten: 10 miljoner kronor.

– Man ska ha med honom, absolut, klargör tränaren.

För drygt elva månader sedan chockade Kjell Brandt och Middle East V64-spelarna och Solvallapubliken. Från spår åtta mot tufft motstånd spurtade ekipaget till enkel seger.

Vinnaroddset: 62,10 gånger pengarna.

Den gången lyckades endast 3,50 system pricka in alla rätt på V64. De belönades med över 3,4 miljoner kronor.

”Inte på hugget”

På onsdag är det jackpott på V64 med tio miljoner kronor som en ensam vinnare kan ta hem. Gissa vilken häst som startar? Just det, Middle East med Kjell Brandt i sulkyn.

– Hästen mår bra och har gjort det bra i stort sett varje gång. Sist var han dock inte riktigt bra. Men vi provade lite annan utrustning på honom då, bland annat ett öppet huvudlag. Han var inte riktigt på hugget då, men känns bra efteråt och jag tror att han ska vara bra nu igen, säger Kjell Brandt.

Knepet ska ge seger

Solvallaprofilen har laborerat en del med balans och utrustning på Middle East. Till denna start blir det skor på alla fyra hovar.

– Jag tycker inte att han är så mycket bättre barfota. Absolut inte senast. Han kommer att gå med skor i denna start, och det blir någon form av skygglappar, förklarar Brandt och avslöjar ett knep som kan komma att användas på Solvalla under onsdagskvällen.

– Det kan bli ett norskt huvudlag (skygglappar som kan dras ner under loppets gång), det har han aldrig gått med förut. Jag provade det hemma i går och det fungerade bra.

Vinstchansen?

– ”Hockeys” (Håkan Eriksson) häst ser ut att bli storfavorit. Han var bra på V75 och startar från springspår, det finns en risk att han får överta ledningen och köra som han vill. Efter den hästen ska Middle East räknas. Det är andrahästen. Jag har en lika bra häst som de andra och känner mig inte slagen.

Så om man vill vinna miljoner på V64, då ska man strecka Middle East?

– Det ska man, absolut, säger ”Kjelle”.