Sofia Aronsson: ”De har startat och gjort sitt jobb”

Sofia Aronsson
Sofia Aronsson

Proffstränaren Sofia Aronsson har inlett 2018 starkt. Hennes hästar vinner nästan vart tredje lopp de startar i.

Under V86-jackpotten på onsdag kan en ny stallseger komma.

– Vichy Grif är en jättefin häst, säger hon.

Axevallatränaren och TV4-profilen Sofia Aronsson visar ”tokform” för dagen. Sedan december har stallet tagit åtta segrar och inledningen på 2018 har varit stark.

Hittills under året har Sofia Aronssons hästar startat 14 gånger, det har slutat med fyra segrar och en segerprocent på 29 procent.

På onsdag, när det är superjackpott på V86, kan en ny seger komma.

Då blir Aronssons 7 Vichy Grif (V86-4) hårt betrodd.

”Ska jag inte sticka under stol med”

Trots den senaste tidens resultat på tävlingsbanan så vill Sofia Aronsson inte känna till någon stallform.

– Den är bra, så klart, och det hade varit bra om det varit så här hela året, men jag tror just kanske inte att det handlar om att mina hästar har en viss form nu, säger hon och fortsätter:
– Jag har just i det här ögonblicket plockat ut många hästar som tränat ett tag, hästar som är bra. Det har kommit in många nya hästar som kommit ut och startat och som vunnit, så det handlar nog inte om någon toppform egentligen. Det är bra hästar som kommer ut och gör det dom ska.

Men att positiva vindar blåser i stallet när resultaten är med, råder det ingen tvekan om.

– Det är klart det blir lättare, det här är ju hästar som jag haft stora förhoppningar på, det ska jag inte sticka under stol med då det är fina hästar som vi tagit in till stallet, men det blir lättarbetat och alla är positiva och glada när hästarna vinner.

”Håller henne så pass högt”

Vichy Grif, som får spelarnas förtroende på V86 under onsdagen, har gjort två starter på svensk mark. I Sverigedebuten den 23 december slutade hon tvåa, och senast på Axevalla den 8 januari, blev det seger.

– Jag tycker det är en jättefin häst, säger Sofia Aronsson.

Uppgiften på onsdag?

– Hon blir bättre och bättre hela tiden, jag tycker att hon har förändrats i kroppen och allt, hon har mognat en del. Hon borde bli bättre och bättre och ska i varje fall absolut inte gå bakåt, och jag tycker hon är bra för klassen, säger Sofia Aronsson och fortsätter:
– Utan allt för mycket strul under vägen så tror jag hon har vettig segerchans, motståndet blir tuffare och tuffare men jag håller henne så pass högt.

Taktik?

– Hon är väldigt startsnabb, men det där får kusken Kim Eriksson avgöra, hur han vill lägga upp det.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN