Hultmans lycka: ”Det största jag varit med om...”

Av: Carl Wangle, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:

Stortränaren lyrisk över Maharajahs insats

Foto: Casper Hedberg

Sagohästen Maharajah vann Olympiatravet efter en rejäl knock-out.

Tränaren, Stefan Hultman, var efter loppet mycket tagen.

– När han kommer hem ska jag gå ner och klappa honom, för det här var det största jag varit med om, säger han till Trav365.

Många har tvivlat.

Men Maharajah och Stefan Hultman är två krigare som aldrig ger upp.

Under Olympiatravets final fick duon, tillsammans med kusken, Örjan Kihlström, sin stora revansch.

Hästen pulveriserade motståndet och vann överlägset.

– Det är så stort för mig, jag vet inte vad jag ska säga. Jag är lite bortskämd med att ha vunnit alla stora lopp, men det här är det största jag någonsin varit med om. Maharajah betyder så mycket för mig, att han fick komma tillbaka efter den här vintern och visa vart skåpet ska stå. Jag kan inte beskriva med ord hur lycklig jag är. Jag förstår Örjans glädje efter mål alltså, för det här är en speciell häst, säger Hultman till Trav365.

Krafter kvar

Det var för många en chock när anmälningslistorna till Olympiaförsöket på Mantorp visade Maharajahs namn i startlistan.

Men Stefan Hultman visste vad han gjorde och Maharajah kunde kvala in till finalen, ett lopp som skrivs in i historieböckerna.

Det var en fantastiskt insats, hur gick dina tankar innan och under loppet?

– Vi var lite förhoppningsfulla innan loppet, han har känts fin i träning och gick bra på Mantorp. Man är optimistiskt för han har värmt väldigt bra i flera lopp. Jag förstod att det var hårt motstånd, men han var helt fantastisk, vann med krafter kvar och Örjan ryckte inte ens tussarna.

Hur känns det att ge alla tvivlare svar på tal?

– Jag försöker vara ödmjuk, förstår att folk har tvivlat, det är naturligt för han prestera inte så som vi hade hoppats på nere i Frankrike. Nu fick han äntligen visa var skåpet skulle stå, det var fantastiskt.

Är han bättre än någonsin?

– Han har gjort sådana här prestationer förr, men frågan är om han varit bättre, tekniken har förbättrats, han är snabbare, har kvar sin vilja och är pigg och glad. Jag tror han har några år kvar.

Varför kom pda-formen först nu?

– Han åkte ju på en skada förra vintern så det tog tog sex månader att behandla. Det var lite tajt om tid, därför valde vi snällare lopp i Sverige som han vann på bra sätt. Men sedan åkte Marre på en infektion i Prix D´Amerique, och han tappade formen.

– Då valde vi att ta hem honom och när vi kom hem så kändes han fräsch. Det är ju faktiskt så att på den här nivån kan man inte tävla när man inte är helt på topp.

Hur ser du på framtiden nu? Vill du starta i Elitloppet?

– Oslo Grand Prix siktar vi först på nu. Om du hade frågat före loppet i dag så skulle jag sagt nej till Elitloppet, men nu får vi se. Vi vill ge publiken det dem förtjänar och klart man får drömma om ett Elitlopp. Örjan hade ordentligt bett i honom i dag och han gick i mål med full spänst.

Vad är det första du ska göra när "Marre" kommer hem till gården?

– Jag ska gå ner och tacka och klappa om honom, för det han har gjort för mig är det största jag varit med om, jag är oerhört tacksam för att jag fått vara med om det här, avslutar Stefan Hultman till Trav365.

Publicerad: