Amatörens hån: Han får börja gå på gym

TRAV

Hon vann V65-loppet – och spöade proffsen.

Efter succén passade amatören Camilla Strandäng på att håna stjärnkusken Björn Goop.

– Han får börja gå på gym, sa Strandäng i Åbys vinnarcirkel.

Axevallaamatören Camilla Strandäng hade en succéfylld torsdag på Åbytravet. Strandäng, som under nästa år siktar på att bli proffstränare, vann V65-3 tillsammans med sin stjärna Borga Baron. Strandäng var vaken från start och körde sig tidigt till ledningen. Väl i ledningen trodde de flesta att Strandäng och hästen skulle få bestämma tempot. Men inte då.

Goop erkände

Björn Goop, som körde Broadway Legs, kom farande i full fart efter cirka 800 meter och tog över ledningen med varvet kvar. Strandäng satt lugn, utnyttjade open stretch på upploppet och kunde retfullt enkelt spurta förbi Goop den sista biten och vinna enkelt. Efter mål diskuterade Strandäng och Goop loppet – och amatören passade på att håna landets segerrikaste kusk.

– Jag sa att jag skulle köra i ledningen men han kunde inte hålla sin häst vilket han erkände efter mål. Jag sa åt honom att han skulle börja gå på gym, och det sa han också.

Goop verkade inte nedstämd över förlusten. Han sken som en sol direkt efter målgång och verkade glad över Strandängs seger. Borga Baron vann på 1.13,9 över medeldistans.

– Han hade gott om krafter kvar i sista sväng. De andra skrek på sina hästar och det tände han på, sa Camilla Strandäng.