”Om han bara kör så är det helgens klaring”

Micke Nybrink går igenom V75 på lördag • Lopp för lopp • Systemförslaget

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75
Micke Nybrink spikar Örjan Kihlström och Double Exposure.

avMicke Nybrink

TRAV

Om Kihlström bara kör den här gången så.

Han kanske tänkte långsiktigt senast och sparade allt till nu?

Då är Double Exposure helgens klaring.

Tror vi skippar rundsnacket, spiller ingen tid – cut to the ­chase, och slänger oss över den sanslösa V75-omgången som väntar på Solvalla under lördagen. Råd: spela gärna ett Tillsammans-system med riktiga kompisar, inte med kommersiella bolag som blåser er på tio procent före inlämning. Usch, bondfångeri. Nu kör vi.

Slak lina

V75-1: Direkt står vi vid ett vägskäl. ­Disco Volante är brakfavorit med tesen att han leder runt om. Han är snabb ut när han kommer rätt bakom bilen och från spets inser alla att han blir svår att nå.

Men hur såg det, till exempel, ut bakom bilen i Umeå näst senast? Kolla det. För mig är det slak lina. Första 200 är allt annat än övertygande. Så jag spelar på att han bränner, tar bort honom helt och tror mest på Magic Gwin som gick utan rycktussar senast och därför inte tog i. Det misstaget görs inte om.

Då blir det åka av

V75-2: Vi kollar om Melander kittar upp Digital Performer med skygglappar och hans moster. Jag anar det. Varför inte?

Då blir det åka av.

Diggerman flög fram näst ­senast och jag tycker även att en sån som Early Pactol visade kanonform i Danmark senast, även om han fick det gratis. Men intrycket var smågrymt.

V75-3: Double Exposure kördes obegripligt illa senast, eller vad nu Kihlström höll på med när han valde innerspår i första kurvan? Kolla själv. Om inte det var passivt så var det i alla fall ointresserat. Hästen gick som ett skott över mål bakom Nadal Broline och det här blir uppvisning. Nu kör du, Örjan, hör var jag säger.

Nya Delicious vinner från alla positioner och spiken är given.

V75-4: Oj, svårt. Rose Mary är en talang men från spår fem i volten med trummor och spritångor... Nej, start­galopp står i lågt odds, väl?

Under the Counter sprang som i trans från dödens senast och var kusligt bra medan Rita C.D. gick strålande i rövargäng senast, trots en störning in i sista kurvan.

Överspelad

V75-5: Michelangelo Ås chansar jag bort, han känns sårbar och överspelad. Springover är ruskigt fin att titta på i alla lägen, värmningarna är rena drömmen. Så ska en häst se ut. Formen är fortsatt fantastisk.

Honom rankar jag högt.

Sen är GlobalSatisfaction fortfarande våldsamt bra och jag ­inser att just det krävs för att vinna från spår tolv.

V75-6: Sir Q.C försöker svara ut Urgent Call och Floris Baldwin vill förbi Urgent Call. Det borde bli en hård inledning där förstås Urgent är spetsfavorit, det är han väl alltid?

Jag låser på två tuffa spurtare i Bandit Brick och Volnik du Kras. Steen Juuls segermaskin har två raka förluster men har avslutat rykande och Volnik är en tuta-och-kör-italienare som var mycket bra senast i Finland.

V75-7:  Carat Williams är struken – merde på ren franska. Det var inte kul, att han missade flyget, eller hur det nu är? Call Me Keeper, en barfotaspringande Platon Face, slagbjörnen Tesio och hårdingen Ready Ribb är de som är aktuella nu den franska giganten uteblir.

Helgens tips

1. 4 Double Exposure (Solvalla, V75-3)

Superfint sto som kördes passivt senast. Spiken.

2. 6 Magic Gwin (Solvalla, V75-1)

Ultratalang som hörde -dåligt senast. Revansch?

3. 12 GlobalSatisfaction (Solvalla, V75-5)

Kanon med iskallt spår. Kan absolut skrälla.

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 6, 3, 5, 4, 2, 12 (1–7)

V75-2: 4, 7, 3, 6, 9 (10–2)

V75-3: 4 Double Exposure (2–6)

V75-4: 8, 12, 7, 5, 9, 11, 10 (2–1)

V75-5: 7, 2, 12, 4, 9 (1–10)

V75-6: 10, 11 (5–1)

V75-7: 2, 3, 10,1 2res 11-8

2 100 rader/1 050 kronor

Här är de fem högsta V75-vinsterna 00:35
ARTIKELN HANDLAR OM

V75

V75-tips

Solvalla