”Det var overkligt – en fasansfull upplevelse”

V75-hästen blödde ur lungorna • Ägaren och travprofilen Robert Karlsson följde dramat från tv-soffan: ”Svårt förstå”

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Jenny Rehnman / TR BILD, ATG Live
Travprofilen Robert Karlsson är delägare till Pleasure for Cash.

TRAV

Pleasure for Cash fick lämna V75-loppet med blödande näsa och lungor.

Nu berättar travprofilen och delägaren, Robert Karlsson, om de skräckfyllda bilderna som kablades ut i direktsändning.

– Jag såg tidigt att något inte stämde och det var några fruktansvärda timmar, säger han till Trav365.

ATG:s satsning Spring Race avslutades på påskdagen med V75-tävlingar från Romme.

Trots många fina prestationer skulle en händelse överskugga den sportsliga delen just denna söndag i Dalarna.

Oscar Berglunds Pleasure for Cash var en av förhandsfavoriterna att ta hem bronsdivisionen (V75-6) och trots att hästen blivit nerstruken till innerspår hade kusken Magnus A Djuse inga som helst problem att försvara ledningen.

”Såg att något inte stämde”

Travbanechefen på Umeåtravet, Robert Karlsson eller ”Stora Norrland” som han ofta kallas”, är delägare och följde loppet hemifrån.

– Det började hur bra som helst. Hästen såg fin ut och funkade i starten där han enkelt tog spets och fick bestämma. Men jag såg tidigt i loppet, redan 2 000 meter kvar till mål, att något inte stämde. Det som sedan hände är mycket svårt att förstå, säger han.

Efter en bit in i loppet syntes det allt tydligare att ledaren såg allt mer håglös ut och tvingades även släppa ledningen.

Efter att konkurrenten Björn Goop skrikit till Magnus A Djuse att Pleasure for Cash blödde ur näsan togs han omgående ur loppet.

”Guldkant i vår tillvaro”

Robert Karlsson är även referent och har genom åren kommenterat tusentals lopp, men kan aldrig minnas att han sett något liknande.

– Det var en overklig upplevelse hemma i tv-soffan, att få se sin häst blöda och inte må bra. Det var fruktansvärda timmar efteråt och helt fasansfullt att följa tv-bilderna. Det måste vara väldigt ovanligt att något liknande sker på det här sättet, jag kan inte komma ihåg att jag sett det tidigare.

Vad betyder Pleasure for Cash för dig?

– Otroligt mycket och jag har ju följt honom ända sedan han kom från södra Sverige. Jag och min sambo äger 60 procent i honom. Han är en guldkant i vår tillvaro och det är helt obegripligt det som hänt. Det var ju nu han skulle börja komma igång på allvar. Jag vill även säga att travfamiljen visat sin bästa sida. Många har hört av sig och varit ett stort stöd.

Vad vet du för tillfället om hans status?

– Under onsdagen ska han genomgå en större veterinärundersökning och först efter det vet vi mer, men jag kan säga att han är hemma och att han ätit bra och mår efter omständigheterna bra. Han har varit oväntat pigg med tanke på det som hände.

Hur framtiden ser ut för Pleasure for Cash är inget som Robert Karlsson kan uttala om sig för tillfället.

– Det viktiga för oss är ju att han ska bli frisk, allt annat får komma som senare steg. Det gäller att bara ta en dag i taget så får vi se vad som händer, men kan han inte tävla på samma nivå som tidigare är det inte intressant att fortsätta.

Tränaren Oscar Berglund var helt förkrossad efter den otäcka händelsen på Rommetravet.
Foto: ATG Live
Tränaren Oscar Berglund var helt förkrossad efter den otäcka händelsen på Rommetravet.

”Tar ingenting för givet”

Den senaste händelsen med Pleasure for Cash är bara en i raden av osannolika omständigheter som inträffat i ”Stora Norrlands” liv liv den senaste tiden.

– Vi lever i en speciell tid och jag har personligen upplevt många osannolika händelser den senaste tiden. Det har hänt saker som påverkat mig mycket. För en tid sedan var jag och min sambo i Dominikanska Republiken och där fick hon en dubbelsidig lunginflammation och blev mycket dålig. Nyligen blev vår hund helt livlös och var dödssjuk, men klarade sig till slut. Nu detta med Pleasure for Cash och även andra saker som hänt och jag tar inget för givet i dag, det är lite otäckt faktiskt. Men det är bara att kämpa vidare, avslutar han.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN