Mycket bra segerchans om han når ledningen

Expertens DD-tips – måndagen den 22 juni från Halmstad

Av: Per Nicklasson

Publicerad:
Sportbladets Per Nicklasson tippar Dagens Dubbel.
Foto: TR BILD
Sportbladets Per Nicklasson tippar Dagens Dubbel.

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till dagens lopp på Halmstad, måndagen den 22 juni.

Spelstopp DD 20.56

Sportkanalen 22.00

ATG Live 18.00


ANNONS: Vill du andelsspela med Sportbladets experter? Nu finns chansen på V86, V75 och GS75 – här kan du gå med i laget. [Extern länk]


DD-1

Rankning: 3–9–8–4–5–2–6–7–12–11–10–1

Kommentar: Vi fick pruta bort Johan Untersteiners två hästar – Kick the Dust Ås och Stand by Ken – men har ni råd: plocka med dom också på V64-lappen. Rajah Silvio svarade för en bra årsdebut. Lär prova för ledningen nu, skulle han nå dit lär det vara mycket bra segerchans.

DD-2

Rankning: 2–10–1–6–7–4–5–9–3

Kommentar: Vi tippar Schweppes. Utan att ha fått vinna på sina fyra starter i år har hon gjort det bra. Senast, i finalen av Drottningens Pokal, hamnade hon fel på det från början och sedan var loppet kört för hennes del. I försöket till det loppet toppspurtade hon från kön. Nu har hon lottats till ett bra utgångsläge. Om det inte blir ett rent taktiklopp ger vi henne goda möjligheter att kunna spurta till sig segern. Amelie Grif har galopperat i alla tre starter i år men har visat bra fysisk form. En riktigt bra häst som kan bli svår att stå emot felfri. Galant Sisu körs i ledningen?

DD-systemet – 2 rader

DD-1: 3 Rajah Silvio.

DD-2: 2–10.

Vem tar spets?

DD-1: Hästarna på de tre innersta spåren öppnar bra. Rajah Silvio tar sig inte till ledningen av egen kraft men kan förmodligen övertala sig till den positionen.

DD-2: Nummer 1,4,7 är snabb ut, med 1 Galant Sisu som klar favorit att hålla ledningen.

! Statistikvinnarna

DD-1: Atik D.L.

DD-2: Award Kronos.

Publicerad: