”Enligt rapporterna – bättre än någonsin”

Delägaren Marko Kreivi om den spruckna segerraden på Ecurie D. • Framtiden • Startar som megafavorit på V86

Av: Andreas Örtengren

Publicerad:
Uppdaterad:
Marko Kreivi deläger superstjärnan Ecurie D.
Foto: Privat, Maria Holmén / TR BIlD
Marko Kreivi deläger superstjärnan Ecurie D.

Superlöftet Ecurie D. fick sin segersvit bruten i storloppet Hugo Åbergs Memorial.

Delägaren Marko Kreivi berättar om känslorna efteråt – framtiden – och veckans start på V86.

– Jag blev väldigt besviken först, men med lite distans så gick han fram mycket med loppet, säger den 49-årige göteborgaren.

Tisdagen den 28 juli i år var det dags för den svåraste uppgiften dittills för supertalangen Ecurie D. – Hugo Åbergs Memorial.

Trots att årets startfält var stekhett och att fyraåringen redan hade förlorat lottdragningen (spår 10) så blev han en av loppets favoriter.

Inför ”Åbergs” hade Frode Hamres stjärna aldrig förlorat på sina elva starter men uppgiften på Jägersro denna sena tisdagskväll skulle visa sig bli för svår.

”Blev väldigt besviken först”

– Det är inte så mycket att säga om det egentligen. Loppet blev för långsamt kört och det blev helt omöjligt att komma in i matchen. Visst hade kusken kunnat vara mer offensiv men samtidigt kan du inte köra hur som helst med en häst som bara är fyra år, säger Kreivi och berättar vidare om loppet:

– Örjans häst fick dämpa en del där framme och var också riktigt bra den här dagen. Hade vi haft ett bättre läge så tror jag vi hade varit med och gjort upp om det. Han avslutade riktigt bra i loppet och hade väldigt låg puls efteråt. Först blev jag väldigt besviken men med lite distans så inser jag att loppet tagit honom framåt ordentligt.

På onsdag startar han på Solvalla i ett fyraåringslopp på V86. Vad kan vi förvänta oss av honom?

– Loppet är ett steg i förberedelserna inför kvalen till Europaderbyt (Grand Prix l'UET) som går på Solvalla den 27 september. Vi vill naturligtvis vinna alla lopp och jag tror han kommer göra en fin insats. Enligt rapporterna från Frode så känns han bättre än någonsin.

– Kanske blir loppet så att Björn Goop får överta ledningen i ett tidigt skede och då ser det ju riktigt bra ut. Självklart tror jag mycket på honom och även om vi har andra mål i sikte så ser det bra ut på förhand. Om vi blickar längre fram till december blir det Frankrike om allt följer planerna.

”Ruggig insats av Stoletheshow”

Marko Kreivi är mycket intresserad av travsporten och äger flera hästar som just nu gör mycket bra ifrån sig på travbanorna.

– Det har verkligen gått bra en tid nu med flera bra prestationer. Bland annat kan man ju nämna Stoletheshows heroiska insats senast i Jubileumspokalen. Det var en ruggig insats och ett mycket bra jobb från tränaren Marcus Lindgren. Jag ville ha med honom i Finlandia Ajo men Marcus ville annorlunda så då fick det bli så.

– Vi fick också med två hästar till den norska Kriteriefinalen (Jolene B.R. - Magic Talisman). En av dom fick ett tråkigt spår men vi börjar bli vana med tråkiga utgångslägen, avslutar storhästägaren.

Publicerad:

LÄS VIDARE