Stjärnan struken: ”Känns extra tungt”

avErik Pettersson

Foto: TR Bild
Månprinsen kommer inte till Solvalla.

Storfavorit i Elitkampen och en av Elitloppshelgens största stjärnor.

Men folkkäre Månprinsen A.M. kommer inte till start.

– När jag tog in Månprinsen från hagen i går eftermiddag så var han svullen i vänstra bakbenet, säger hästens tränare Gunnar Melander till Travronden.

Det var under torsdagen som strykningen av Månprinsen A.M. kom ut. Kallblodsstjärnan såg ut att bli stor favorit i V75-1 under Elitloppssöndagen på Solvalla, där han skulle ha jagat sin första seger i Elitkampen.

Hästens tränare, Gunnar Melander, säger så här om det tråkiga beskedet:

– När jag tog in Månprinsen från hagen i går eftermiddag så var han svullen i vänstra bakbenet. I dag är han fortfarande svullen och det går inte att tro att allt ska kunna bli bra till på söndag. Därför blev jag tvingad att stryka honom, säger han till Travronden.

”Därför känns det extra tungt”

Skadan ska, enligt Gunnar, inte vara allvarlig, men han vill inte riskera något med sin fantomhäst. Vad som ha kunnat hänt Månprinsen?

– Möjligen att han slagit i en stolpe i hagen eller något.

Månprinsen A.M. är en riktig segermaskin och har vunnit 69 av 107 starter och sprungit in över nio miljoner kronor. Formen på den snygge hästen har varit magnifik på sistone och nu hade Melander laddat för att få segerdefilera inför storpublik på söndag.

– Han borde ha haft riktigt bra segerchans, så därför känns det extra tungt, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Trav