Sjöstrand: ”Klart att det här är en dröm”

Egenuppfödda stjärnan vann igen - har sprungit in tre miljoner kronor: ”Fina pengar”

Uppdaterad 2019-07-07 | Publicerad 2019-07-01

Italienske treåringen Axl Rose fortsätter krossa sitt motstånd och tog hem ett nytt storlopp i helgen.

Nu har jättetalangen sprungit in drygt tre miljoner kronor.

– Det är klart att det är drömmen, säger handbollsstjärnan Johan Sjöstrand, som fött upp hästen tillsammans med vännen, en annan handbollsprofil, Magnus Jernemyr.

Love You-sonen Axl Rose har under hela karriären visat sig vara något alldeles extra. Under Elitloppshelgen på Solvalla kom den italienske hästen till Sverige och gjorde ett heroiskt lopp, men blev ”bara” trea i mål.

– Ja, det är klart man är lite orolig när han fick ett så tufft lopp som han fick, men han verkar vara stenhård, hästen. Det var ingenting efteråt, ingen behandling, han har bara tränat på. Träffade Jori på Åmål och han sa att han hade känts jättefin. Han gjorde ju ett jättebra lopp där också. Det var omöjligt som det blev där, med två såna speed-körningar som det blev där, och dödens hela vägen, han var jättebra, säger uppfödaren, handbollsstjärnan Johan Sjöstrand, till vardags spelande i tyska MT Melsungen.

”Skönt att han fick ett enkelt lopp”

Under söndagen var dock jättetalangen tillbaka i vinnartagen. Den här gången i Italien, där han tränas och körs av Alessandro Gocciadoro.

Alessandro kunde tidigt placera sin springare i ledningen. Väl där blev det väldigt odramatiskt i storloppet Gran Premio Citta’ di Napoli, med cirka 578 000 kronor i förstapris.

– Det var skönt att han fick ett ganska enkelt lopp för en gångs skull i går. Behövde inte köra så fort och vann enkelt, säger Sjöstrand.

Segern blev, för Axl Rose, långsamma 1.13,9, över 2 100 meter med bilstart.

Med insatserna i Italien på näthinnan är Axl Rose stor favorit att vinna det italienska Derbyt.

– Han är klar kulletta därnere just nu. Är jag ledig så vore det grymt häftigt att åka dit, men det vet jag inte riktigt nu.

Nya stjärnor (?) på gång

Johan Sjöstrand och Magnus Jernemyr är relativt färska som travuppfödare. Men handbollsduon har satsat hårt - och fått tidig framgång.

–  Vi har inte så många fölston, vi har bara två, vi har haft två-tre, men alltid velat haft riktigt hög kvalitet, men att få fram en sån här kanon så här tidigt, det är klart att det är drömmen. Det gör också att man kan fortsätta att investera i bättre hingstar och allt så där.

Hur mycket tjänar man som uppfödare?

–  Det är bra uppfödarpremier, det är 20 procent i Italien, så det är klart att det är fina pengar. 

Hur ser framtiden ut?

– Just nu har vi två fölston, en Ready Cash-märr som heter Violet Effe, som är dräktig med Father Patrick och så har vi en Dealwithakiss, hon är dräktig med Face Time Bourbon. Nästa år blir jäkligt spännande, då blir det förhoppningsvis två välstammade föl. Det ser vi fram emot, säger Johan Sjöstrand. 

Här kan man se loppet [Extern länk]

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!