Mejla

Micke Nybrink

Har varit förbannat bra – jag måste spika

Nybrinks V75-analys lopp för lopp • Systemförslaget lördagen den 11 april

Publicerad:
Uppdaterad:
Ulvsåsen spikas på V75 från Dannero.
Foto: ATG LIVE
Ulvsåsen spikas på V75 från Dannero.

Allt är inte som vanligt. Det är inte V75 där alla kan vinna och positioner avgör.

Nej, det är lördagen där bra hästar slår sämre.

Inte för att skryta – men det här är min bästa gren.

LÄS VIDARE


ANNONS: Multijackpott på 80 miljoner på söndag – här kan du rygga Sportbladets unika jackpottsystem. [Extern länk]


Dannero fick ta över omgången av Klosterskogen (Norge) som fortfarande håller sina travbanor stängda. Upploppet är 200 meter på en 1 000-metersbana och det är faktiskt något så fint som årspremiär, i stället för lunchtrav blev det V75.

V75-1: Amour Amour tror jag mycket på. Ju mer jag tittar på motståndet desto säkrare blir jag. Pihlströms femåring är på väg upp i klasserna och med två lopp i kroppen är toppformen nära. Näst senast förlorade han mot bra hästar efter tio månaders vila och senast krigade han ner allt sista 700. Ulf Ohlsson är kungen på Dannero och att spika är inte fel.

Nu vill jag ändå dubbla med Soul Tan som kan massor men som lätt kastar sig i galopp. Enligt stallet har de äntligen hittat felet (vet inte vad, men det låter bra) och om han travar kan han ge Amour Amour en match.

V75-2: Antingen vinner segerstaplaren G.G.Ojido eller så vet jag inte. Och även om Ojido varit bra anar jag att det är värre emot nu. Han har vunnit knappt i två av de senaste starterna och är heller inte helt stabil av raden att döma. Ja, jag uppfinner fel. Det får man lov att göra ibland, loppet vimlar av en- och nollprocentare. I onsdags vann det två såna på V86 – 19 miljoner gav det.

Var grym senast

V75-3: Tre hästar sticker ut. Let's Go Ernie håller jag på med. Han var grym när han vann på tung bana på GS75 för tre starter sedan men har sprungit med (typ) låsta hjul i par starter efter det. Nu blir det barfota bak och det är den enda ändring jag går igång på. Per Skoglund har hamrat in det i min skalle, hur mycket det betyder. ”Strunta i allt annat, leta efter första barfota bak”.

Mr Marvelous är en sån där man gillar direkt. Han ser ut att veta exakt. Nu är det årsdebut men Reijo Liljendahl har mitt fulla förtroende, träna kan han, och han låter nöjd. Ulf Ohlsson, innerspår, volt – ni fattar. Digital Dominance är Robert Berghs vapen. Springspår och klart duglig häst kan innebära spets och slut. Visst fasen, han går barfota bak också, för första gången.

V75-4: Lätt som en plätt. Ulvsåsen har varit förbannat bra i tre raka och leder hela vägen. Har letat med ljus, lykta och förstoringsglas efter motbud men kom tillbaka med tomma händer.


ANNONS: Multijackpott på 80 miljoner på söndag – här kan du rygga Sportbladets unika jackpottsystem. [Extern länk]


Ta mina fem och bläddra

V75-5: Reijo Liljendahl igen, nu med en spik. Ring of Fire sorterar jag in i samma fack som Mr Marvelous, häst som kan jobbet direkt. Hon tog två raka i somras och glänste. Ni borde titta på henne. Näst senast slog hon bland annat vinnaren av Oaks, Diana Zet, efter att ha gått fram i dödens. Okej, Diana fick chansen för sent men skalpen hänger i stallet. Reijo är nöjd med träningen och lita på att han inte fuskat med sitt fina sto.

V75-6: 15 kallblod men inte omöjligt. Ingen aning om vem som vinner men jag vet vilka som kan vinna. Ta mina fem och bläddra – annars blir det svindyrt.

V75-7: Zinco Jet är kanske bäst men innerspår är en fälla. Spets och slut med Kövras So Far eller skräll av startkanonen Final Dream (ny regi)? Orlando Triss såg ut att vara i knallform i ett montélopp senast.

Trav365 liverapporterar från dagens V75-omgång med start klockan 14.00. Här kan du hänga med i livechatten.


ANNONS: Multijackpott 80 miljoner på söndag – här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem. [Extern länk]


Nybrinks tre bästa:


1. 2 Ring of Fire (Dannero, V75-5)

Härlig uppfattning. Bra läge. Borde vinna.


2. 14 Let's Go Ernie (Dannero, V75-3)

Kanonhäst? Bromsen i på slutet. Barfota bak nu.


3. 7 Orlando Triss (Dannero, V75-7)

Såg ruskigt formstark ut i monté senast. Skräll.

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 3-11 (res 14-15)

V75-2: Alla 14 hästarna (res 4-1)

V75-3: 14-1-6 (res 12-13)

V75-4: 1 Ulvsåsen (res 12–8)

V75-5: 2 Ring of Fire (res 5-10)

V75-6: 5-7-3-13-8 (res 2-4)

V75-7: 2-1-6-7-9 (res 3-12)

Läs allt inför söndagens multijackpott på V75 här:

Av: Micke Nybrink

Publicerad: