”Storfavoriten har bra chans att leda runt om”

Marios Supernytt: • Experten synar V86 på Solvalla den 29 juli • Spik • Drag • Superkusken med mera

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:

Inför varje V75- och V86-omgång synar Sportbladet-experten Mario ”Super-Mario” Lipovac loppen.

Här är Marios Supernytt inför V86 på Solvalla den 29 juli.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V86. [Extern länk]


Superspiken

I den tredje avdelningen får vi se ett treåringslopp över lång distans som får räknas som ett test inför Kriteriet. Jag tror att storfavoriten 2 Brambling har en bra chans att leda runt om. Han övertygade stort senast vid seger. Örjan Kihlström avancerade fram utvändigt om ledaren med varvet kvar och styrde sedan fältet som bara Örjan kan. När han begärde lite av honom då försvann han på lätta ben och det såg inte slutkört ut i mål. Han är under utveckling och visst ska man akta sig lite för treåringar när de är såpass hårt spelade men jag tror han får överta ledningen tidigt och sedan händer det inget. Tråkig procent men chansen är mycket god.

Bortglömda hästen

I fjärde avdelningen får vi se ett lopp för tre- och fyraåriga ston där vi har en klar favorit från stall Timo Nurmos. Eftersom jag har en klar favorit som ”superspik” så väljer jag att gå emot denna favorit och vill varna för 9 Riptide Bay som jag tyckte gjorde ett bra lopp senast. Fick gå den tunga vägen och höll bra som tvåa. Känns som hon är på väg uppåt och det är anmält barfota runt om till i kväll vilket är intressant. Kan få en bra resa och får favoriten det lite jobbigt då blir hon farlig.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V86. [Extern länk]


Superkusken

I kväll var valet enkelt när man såg startlistorna, Örjan Kihlström kommer att vara ”superkusken” som antingen vinner flera lopp och gör att utdelningen inte blir så hög eller så bränner han och vi får miljonutdelning. Han kör fem hårt spelade varav två är omgångens mest spelade hästar. Det ser ut som att han har mycket goda chanser att vinna minst två av loppen. Går igenom hans chanser lite kort här under.

3 Conrads Rödluva (V86-1) behöver ingen närmare prestation. Ett supersto som vann enkelt senast efter att hon styrt och ställt. Ser ut som det kan bli tidig ledning igen och då blir hon svårslagen. Skulle någon annan ta ledningen och göra det surt för henne då kanske det kan hända något.

15 Zenzero Jet (V86-2) var tillbaka efter kortare paus senast och var mycket fin. Han blåste bort motståndet på sista långsidan och försvann till överlägsen seger. Loppet gör honom gott och Örjan kör igen vilket är ett plus. Kan vara lösningen i ett öppet lopp.

2 Brambling (V86-3) se under rubriken ”superspiken”.

11 Crashed Eggs (V86-4) gör bra lopp hela tiden och är nyttig. Hon har inte vunnit ännu och jag tror det blir svårt från detta utgångsläge.

4 Air Space (V86-5) ska bli spännande att se på kort distans. Hon blir lite överspelad tycker jag men ska med på lappen om man tar flera.

5 Dearest (V86-7) var fin senast vid segern, möter tuffare motstånd denna gången men har bra utgångsläge. Serverar Örjan en bra resa då är hon inte helt avsågad i kväll.

2 Ti Punch Broline (V86-8) har inte vunnit ännu i år men lurar bakom dem betrodda. Hon kan blixtra till emellanåt men är i första hand en platskandidat.

Hetaste utrustningsändringen

Den kommer på 4 Inti Boko (V86-1) som gick felfritt senast men floppade i loppet. Man växlar upp igen med barfota runt om och jänkarvagn och faller det väl ut då kan han ge Rödluvan en match för kapaciteten finns.

Förutsättningarna

Solvalla kör kvällens V86-tävlingar och det bjuds på intressanta lopp. Vi får se några lopp med mer meriterade hästar och några där orutinen lyser igenom. Daniel Redén och Örjan Kihlström är kvällens huvudpersoner då de ihop har omgångens två största favoriter, båda ser ut att ha bra chans men faller någon då kan det rensa friskt. Man ska inte heller glömma att man har råd med två stora favoriter på V86, får man in smällkaramellerna då kan man sitta riktigt bra på det. Vi hoppas vädergudarna är med oss i kväll och jag önskar er stort lycka till på liret!


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V86. [Extern länk]


Publicerad:

LÄS VIDARE