”Kommer med en häst – skrällen måste med”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför V86 onsdagen den 5 augusti på Mantorp • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: MIKAEL ROSENQUIST, MALIN ALBINSSON/TR BILD
Ken Ecce och Bugsy är ett av skrälldragen på V86.

V86 på Mantorp. Det står på menyn i kväll.

Här är Sportbladet-experternas djupanalys av omgången.

Du har möjlighet att ta rygg på andelssystemen via länkarna nedan.

– Ken Ecce gör intressanta ändringar, skrällen åker med direkt, säger Erik Pettersson.

– Jag blir inte förvånad om min skräll vinner i kväll, säger Christoffer Wickman.


ANNONS: Här kan du rygga Sportbladets andelssystem. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

I kväll är det V86 på Mantorp. Observera att spelstopp nu under sommaren är 19.20.

Under lördagens V75-omgång prickade Sportbladets Christoffer Wickman in sju rätt på systemet ”C Wickman”.

Vinst per system: 40 394 kronor.

Vinst per andel: 4 039 kronor.

Sportbladets experter har gjort en djupdykning till kvällens V86-omgång. Här är experternas spikar, miljonrensare och tänk på att...

Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

V86-procenten är uppdaterade klockan 12.41, onsdagen den 5 augusti.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Super”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Mini” på V86. [Extern länk]Erik Pettersson:

Spikarna

6 Elegant Ima (V86–8) har ännu inte känt på hur det är att förlora travlopp. Jag blev ruskigt imponerad på Solvalla och sitter bara inte det loppet i benen, så kommer han att bli otroligt svårslagen igen. Hästen verkar ha egentligen alla kvaliteter som krävs för att bli en riktig topphäst och den norsktränade svensken blir verkligen att räkna med i Kriteriet senare i år. Motstånd finns, men jag väljer att singla den här kanonen.

Miljonrensarna

Jag gillar verkligen 2 Bugsy (V86-2) och när  tränaren och kusken Ken Ecce kommer till Sverige med sin pålle brukar det vara vältrimmat. Motståndet är rätt så vasst, men från ett bra läge och med lite intressanta ändringar, lättning och jänkarvagn, så åker den här hästen med på min kupong direkt. Fem procent.

Jag har tjatat mig hes kring 5 Even’s Cool Boy (V86-5). Nu är motståndet stenhårt, men den här är kapabel och jag kommer att få betalt. Tids nog. Kan bli lättning. Kul idé. Tre procent.

Tänk på att...

... tävlingarna avgörs på Mantorp denna vecka. Där är upploppet 177 meter långt, inte så kort, men det känns som om spetshästarna har en fördel när målrakan nalkas.

... det ska bli fint väder under onsdagen, så räkna med fina förutsättningar.

... 2 Barbro Kronos (V86-4) blir väl stor favorit för min smak. Jag vet att Timo Nurmos gillar 8 Keira de Veluwe skarpt. Hon kan nog utmana redan nu. Se upp! 

... samme Nurmos är nöjd med 4 Brother Bill (V86-6). Har ett lopp i kroppen nu.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V86-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V86-system. [Extern länk]


Christoffer Wickman:

Spikarna

2 Barbro Kronos (V86-4) var duktig senast vid seger i E3 och även om hon säkerligen inte har samma toppform nu som då så blir hon från fint utgångsläge svårslagen.

4 Brother Bill (V86-6) var mycket positiv senast som tvåa i comebacken efter långt uppehåll bakom jättestjärnan Ecurie D. och med det loppet i kroppen är han knappast sämre nu. Spets och slut!

Miljonrensarna

4 Tonique (V86-7) återkommer efter lite paus nu men ska trots det passas tidigt, det här är ett fartfyllt sto som svarat för flera rejäla insatser i år och får hon gå i ryggar och spara sin speed så får de övriga konkurrenterna hålla i sig över upploppet. 15 procent.

4 Hulken Sisu (V86-8) har jag gillat sedan jag såg honom första gången och han är riktigt bra den här. Avslutade strålande bakom Elegant Ima senast och var nära den i mål och jag blir inte förvånad om han vinner nu. Sju procent.

Tänk på att...

... V86 avgörs på onsdag i Mantorp och då spelformen V86 är ute på sommarturné så är det ingen V86 Xpress utan samtliga åtta V86-lopp avgörs på Mantorp, med spelstopp redan klockan 19.20. Upploppet på Mantorp är kort och mäter endast 177 meter, att jämföra med exempelvis Solvallas 196 meter. Det är en fördel att sitta i ledningen i Mantorp och det brukar vara problem för köhästarna att komma in i loppen.

... 6 Missle Hill (V86-5) var rå senast vid seger, men har inte vunnit över distansen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Stora V86-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Lilla V86-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

2 Barbro Kronos (V86-4) kommer från seger i E3 där hon bara var bäst. Hon har knappast samma toppform nu men jag tror inte det behövs i detta lopp, hon kommer sitta i ledningen tidigt och sedan tror jag inte det blir mycket till lopp. Kommer bli en av omgångens mest betrodda men det har man råd med på V86. 

Miljonrensarna

7 The Gambler (V86-1) har haft svårt att sköta sig på slutet men besitter hög kapacitet när det stämmer för honom. Han skötte sig i kvalet när Stefan Persson körde och jag gillar att just han kör, en kombo som jag tror kan skrälla i inledningen. Distansen är inget problem då han är stark och har han vaknat på rätt sida då får man se upp med honom. Fyra procent.

4 Tonique (V86-7) har varit riktigt bra i nästan alla starter i år. Hon har fått en lite paus nu men jag räknar med att Åke har trimmat henne när hon kommer till start. Hon har ett bra utgångsläge och får hon ligga på rulle då har hon en mycket vass speed som kan fälla alla. 15 procent.

Tänk på att...

... Mantorp håller i veckans V86 omgång och vi får se många fina lopp, bland annat Breeders’ Crown, Takter-Trofén och Kjell P Dahlströms Minne.

... 6 Missle Hill (V86-5) vann på ett bra sätt näst senast, blev galopp direkt i Finland senast. Han är snabb ut och har respekt, får Örjan överta då blir han svårslagen. 

... 6 Elegant Ima (V86-8) är ett obesegrat löfte som övertygade stort senast, han ska ses med god chans till seger igen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Marios Femhundring på V86. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Marios Tre i alla på V86. [Extern länk]Mattias Karlsson (Sportbladets system):

Spikarna

Visserligen är Riordan uppåt på 3 Aetos Kronos, men jag är inne på att 4 Brother Bill (V86-6) vinner nu. Efter senaste starten där han hängde med bakom självaste Ecurie D. tror jag han är redo för stordåd. Jag vet att tränare Timo Nurmos var riktigt nöjd med honom inför årsdebuten och det loppet bör ha gjort gott för Kriterietvåan. Jorma Kontio är vass på att ladda från start och vinna från ledningen.

Miljonrensarna

Det lär väl bli spel på 5 A Deal Is A Deal (V86-1) men det är klart befogat enligt mig och jag tror att femåringen blir aningen underspelad. Barfota runt om är klart positivt på honom och att det nu blir kuskbyte ser jag som intressant då Berglöf kört innan. Jag förväntar mig en bra insats och då är hästen med och gör upp. Tio procent.

4 Giveitgasandgo (V86-3) är vass från start och kan mycket i ljusa stunder. Barfota runt om nu och jänkarvagn. Tre procent.

Tänk på att...

... Mantorp står som värd för tävlingarna. Vi får se riktigt fina lopp med STL-försök, Breeders’ Crown, Takter-trofén samt Kjell P Dahlströms Minne.

... det ska bli finväder över Sverige i veckan. Räkna med en kanonbana.

... norske kanonen 6 Elegant Ima (V86-6) har aldrig förlorat och var ruggigt bra senast. Förlorar normalt inte det här loppet och att spika ligger nära till hands. Får se hur procenten rör sig framåt spelstopp. Men: normalt mycket svårslagen här.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider” på V86. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-rad”. [Extern länk]


Nils Larsson (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

4 Brother Bill (V86-6) gjorde en mycket fin årsdebut senast som tvåa bakom Ecurie D. och med det loppet i kroppen bör han vara segermogen här. Han är snabb ut och mycket talar för att han leder loppet runt om.  

6 Elegant Ima (V86-8) har inlett karriären strålande och han är fortsatt obesegrad. Det låter som man kan få bestämma en del i tät här och då blir han oerhört svårslagen. 

Miljonrensarna

2 Bugsy (V86-2) har tävlat med framgång i Sverige tidigare och han ska duga riktigt bra i klassen. Perfekt utgångsläge här och nu är han anmäld med en amerikansk vagn som han även hade vid segern näst senast. Fem procent.

5 Global Brilliance (V86-4) har visat sig vara en tävlingsindivid och i senaste starten så satt hon fast med alla krafter sparade. Hon är ute mot ett väldigt tufft motstånd här men man ska inte nonchalera henne. Tre procent.

Tänk på att...

…omgången avgörs på Mantorptravet där upploppet är ganska så kort, 177 meter. 

…det är fyra försök till Breeders’ Crown inom V86-spelet och de sex främsta i respektive försök kvalar in till semifinalerna som körs i slutet av oktober på Solvalla. 

11 Ganga Bae (V86-7) är ett toppsto men utgångsläget blev inte det roligaste och det blir dessutom skor runt om den här gången. Det känns som en favorit som bör garderas.


Trav365:s liverapporterar från V86 på Solvalla i kväll med start 18.30.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V86. [Extern länk]


Publicerad:

LÄS VIDARE