Miljonskrällarna på V86: ”Ett otroligt fynd”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför V86 onsdagen den 20 maj på Åby och Solvalla • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Rikard N Skoglund tillsammans med Digital Track är ett superdrag på V86.

V86 avgörs i kväll på Åby och Solvalla.

Här är Sportbladet-experternas djupanalys av omgången där du hittar spikarna och miljonrensarna.

Du har möjlighet att ta rygg på andelssystemen via länkarna nedan.

– Det är ett otroligt fynd och hon är verkligen inte sämre än någon annan, säger Sportbladets Carl Wangle om sitt miljondrag.

– Jag har en klassisk spets- och slut-spik, säger Sportbladets Mattias Karlsson.

LÄS VIDARE


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem på V86 i kväll. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

I kväll är det V86 på Åby och Solvalla med spelstopp klockan 20.30.

Sportbladets experter har gjort en djupdykning till kvällens V86-omgång. Här är experternas spikar, miljonrensare och tänk på att...

Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

V86-procenten är uppdaterade klockan 11.41, onsdagen den 20 maj.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladet-systemet ”V86 i sista stund” – som bygger på tidningstipsen. [Extern länk]Erik Pettersson:

Spikarna

Spets och slut. Så hoppas – och tror jag det blir för 1 Reverend Wine i V86-8. Inte ens nära att vara favorit ner jag plitar ner dessa rader och det är naturligtvis extremt tacksamt. Coogan är en riktigt, riktigt bra häst, men från det här läget tror jag inte Kihlström kör max utan försöker hitta position, för att sedan backa ner i kön. Hur ska då ska kunna slå min vinnare på en snabb Solvalla-bana? Spik! 21 procent mot favoritens 65.

Miljonrensarna

Man kanske hade velat se toppform innan man ”rekar” spel på 1 Emmylou (V86-6). Men jag tar en chans och försöker ta betalt. I ledningen är hon inte så lätt att besegra och nu åker bajken på. Chansspik!? Sex procent.

Gillade verkligen vad jag såg kring Flemming Jensens hästar på Åby i torsdags. Men i helgen blev jag tveksam, väljer ändå att lyfta fram 2 Andre Ward (V86-7) som han själv tycker är bästa chansen på onsdag. Spåret är bra och hästen har kapacitet. Åtta procent.

Tänk på att...

... loppen går på Solvalla och Åby, det ska bli fint väder över landet, så räkna med bra banor.

... i V86-1 ska både 4 Zante Grif och 9 Zuleika Font räknas tidigt, jag rankar den sistnämnda etta i racet.

... det blir skor på 7 Vien Ici (V86-3), ett minus enligt tränare Stenströmer.

... 4 Tingaling (V86-4) är inte så tokig och nu blir det lättning och jänkarvagn.

... 8 Coogan (V86-8) ska gå med plastade hovar nu, inte samma effekt som barfota.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V86-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V86-system. [Extern länk]


Christoffer Wickman:

Spikarna

3 Reddington (V86-3) höll bra senast som tvåa från ledningen och med två lopp i kroppen efter paus bör toppformen således vara nära. Bra chans till tidig ledning och seger den här gången.

8 Coogan (V86-8) står med tre raka segrar och jag förutspådde tidigt att han skulle få en bra säsong och jag tror det finns mer att hämta. Måste vara bra segerchans på nytt.

Miljonrensarna

2 Captain My Captain (V86-2) trodde jag en hel del på senast men då trampade han sig illa. Har han inte tappat för mycket på sitt uppehåll kan det vara dags nu istället. Det finns bra kunnande i honom. 14 procent.

6 I’m A Believer (V86-6) är en väldigt snabb häst och ska nu tävla barfota runt om. Vid minsta klaff under vägen kommer hon gå fort till slut. Sex procent.

2 Andre Ward (V86-7) trodde jag mycket på senast men då blev allting fel, det kan bli seger den här gången i stället. Åtta procent.

Tänk på att...

... 1 Ring of Fire (V86-4) och 1 Ike Schermer (V86-7) ser ut att bli onsdagens V86-omgång två största favoriter, tillsammans med Daniel Redéns Coogan. Visst har bägge både kapacitet och utgångsläge för att vinna, jag tycker dock det finns faktorer som gör att det finns anledning att gardera bägge dessa två. Det finns bättre spikar.

... 6 Walkie Talkie (V86-5) visade inget extra i sin debut för Robert Bergh senast, det sexåriga stoet är dock inte så tokig i grund och botten och har nu fått lopp i kroppen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Stora V86-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Lilla V86-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

1 Ike Schermer (V86-7) är en topphäst som tagit elva segar på sina 16 starter och senast var han ute i ett tufft V75-lopp. Han behövde nog det loppet i kroppen och till denna start tror jag han kommer vara riktigt bra. Han kan öppna bra och det ger Rick Ebbinge möjlighet att bestämma hur han vill göra. Jag tror att oavsett vad han gör så är chansen god att han vinner.

Miljonrensarna

5 Confusion Tårs (V86-1) startade under Paralympiadagen på Åby i klass II-försöket och gjorde det godkänt. Senast var han tvåa i Danmark och jag tror det kan komma en bra insats denna gång. Flemming Jensen har bra snurr på hästarna och när han kommer till Åby brukar det vara väl förberett. Han har ett bra spår mitt i banan och med lite klaff på vägen kan han ställa resten schackmatt. Nio procent.

4 Redneck Woodland (V86-3) har varit ute och stångats mot de bästa kullkamraterna utan att ha något att hämta, vilket man kan förstå. Dock var han bra senast när han sprang rekord bakom Usain Töll och nu blir han totalt bortglömd. Han har bra spår och går han felfritt och får det att stämma, då tror jag han står sig mycket bra i detta lopp. Åtta procent.

Tänk på att...

... Åby och Solvalla delar på V86-omgången, ser som alltid intressant ut och jag tror det kommer ge bra betalt vilket inte är någon konstig gissning när det gäller V86.

... 1 Inspector (V86-2) gjorde en godkänd debut senast. Nu åker skorna av och skulle han hålla upp ledningen är mycket vunnet.

... 8 Coogan (V86-8) blir klar favorit trots jobbigt läge. Är bra och obesegrad i år, gillar distansen och ska ses med bra chans. Men se hur spelet fördelar sig innan man tar ställning för spik eller gardering.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Marios Femhundring på V86. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Marios Tre i alla på V86. [Extern länk]Mattias Karlsson (Sportbladets Insider):

Spikarna

1 Ring of Fire (V86-4) spårade varje meter senast och det ser faktiskt upplagt ut för favorit i repris den här gången. Hästen är startsnabb och körs av en vaken kusk. Kan nog tänka mig att en del ska försöka fälla den här, vilket borde rendera i att streckprocenten går ner en aning och håller sig på vettiga nivåer. Hur jag än vrider och vänder på det så känns det här som en klassisk spets och slut-spik.

Miljonrensarna

5 Confusion Tårs (V86-1) är riktigt kvick iväg och det är viktigt på Åbytravet. Får hon rygg på ledaren här kan det mycket väl bära till seger efter att ha speedat ner övriga på open stretch. Givet streck för mig. Nio procent.

1 Carotene (V86-3) kan öppna och det rapporteras bra i nya regin. Kanske kan överraska med en fin löpning. Tre procent.

12 Infinitus (V86-5) har ett otroligt dåligt startspår, men jag gillar verkligen hästen. Kommer in i matchen vid överpace. En procent.

Tänk på att...

... det blir barfota runt om på 1 Inspector (V86-2). Jag vet att Goop gillar den här.

... i samma lopp är 2 Captain My Captain anmäld barfota runt om för första gången. Det kan man inte blunda för – intressanta ändringar på hårt betrodda hästar.

... det ser bra ut med barfota runt om och bajk på 6 Iwan Boko (V86-3), men har inte blivit imponerad av hästens vinnarskalle.

... 6 Walkie Talkie (V86-5) rapporteras träna väldigt bra. Andra starten för Robert Bergh och nu kan det vara dags för seger.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider” på V86. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladet-systemet ”Sportbladets TV-rad”. [Extern länk]


Carl Wangle:

Spikarna

1 Ike Schermer (V86-7) måste vara en superspik. Det är 1 640 meter och innerspår och jag tror hästen håller ledningen. Comebacken är gjord och räkna med en starkare insats i kväll. Motståndet är så pass svagt att jag måste spika. Ike Schermer vinner!

Miljonrensarna

11 Digital Track (V86-6) ska tävla barfota runt om och tillsammans med Rikard N Skoglund. Då måste hästen bli rätt så mycket spelad tänkte jag... men hon är spelad på en procent just nu. Det är ett otroligt fynd och hon är verkligen inte sämre än någon annan.

Tänk på att...

... 3 Reddington (V86-3) gjorde ett topplopp senast och blir svårslagen nu. Vinner felfri.

... V86-1 är öppet. Jag tar alla och hoppas på skräll.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wangles V86. [Extern länk]


Nils Larsson (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

3 Reddington (V86-3) är en rejäl fyraåring som gjorde ett klart bra lopp senast. Med två lopp i kroppen borde han vara ännu bättre till den här starten och då blir han inte enkel att besegra från ett bra läge.

1 Ring of Fire (V86-4) har väldigt hög kapacitet och senast var hon riktigt fin när hon vann från ledningen. Hon hade tur i spårlottningen igen och det måste vara en toppchans till spets och slut i det här loppet!

Miljonrensarna

5 Global Tuxedo (V86-2) har hittat en riktigt bra form och han har spännande förutsättningar här. Han är väldigt snabb ut bakom bilen och det vore kul att se honom i ledningen över kort distans den här gången. Fem procent.

3 Digital Class (V86-6) var grymt bra vid segern näst senast och när hon har vaknat på rätt sida så är hon riktigt vass. Även om hon står lite tufft inne i loppet så ska hon räknas med en riktigt bra segerchans! 16 procent mot favoritens 27.

Tänk på att...

… V86-omgången den här veckan saxas mellan Solvalla och Åbytravet där det finns Open stretch att utnyttja på upploppet.

8 Coogan (V86-8) har varit strålande i årets tre starter där han vunnit varje gång. Nu lottades han till ett väldigt tufft utgångsläge och det finns risk för vingel härifrån. Han blir väldigt stor favorit och jag kommer att gardera upp loppet rätt så rejält. Här kan det smälla till ordentligt!


Trav365:s liverapporterar från V86 på Åby och Solvalla i kväll med start 19.30.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V86. [Extern länk]


Läs mer inför V86-omgången här:

Publicerad: