Krossade motståndet i storloppet: ”Superhäst”

Gocciadoro vann Ulf Thoresen Grand International med Banderas Bi: ”Fantastiskt”

Publicerad 2023-07-10

Alessandro Gocciadoro vann storloppet Ulf Thoresen Grand International på Jarlsberg.

Italienske stjärnan Banderas Bi vann norska storloppet Ulf Thoresen Grand International.

Detta från utvändigt ledaren.

– En superhäst som klarade att gå fantastiskt snabbt, sa kusken Alessandro Gocciadoro.

Italienske Banderas Bi hade uppvisning i Ulf Thoresen Grand International.

Alessandro Gocciadoro körde tidigt fram utvändigt ledaren och den sexårige fuxen levererade ett topplopp på tangerat löpningsrekord.

800 000 kronor in till fuxens italienska ägare.

– Det är fantastisk häst som jag gillar mycket, sa Gocciadoro.

I 27-gradig värme och på en nästan självspringande bana staplades den ena toppinsatsen på den andra under söndagen på travbanan Jarlsberg, belägen tio mil söder om Oslo.

Tangerade banrekordet

En sommartradition i juli varje år i Norge är tävlingsdagen med Ulf Thoresen Grand International – de åtta senaste åren med extra svenskt intresse och spel på V75.

Minnesloppet efter kusklegendaren Ulf Thoresen är ett av Norges största lopp med 800 000 norska kronor i förstapris och rundade av omgången.

Ett medeldistanslopp där segertiden stannade på 1.10,4 över 2 100 meter auto, en tangering av Twister Bis tid i loppet från 2017.

Segern togs efter en offensiv fram till positionen utvändigt ledaren Best Ofdream Trio efter 500 meter. Efter ett halvvarv på 1.08,8 och en varvspassering på 1.09,1 hade Kim Eriksson tomt i Best Ofdream Trio på bara några steg när Alessandro Gocciadoro tryckte till 600 meter kvar.

”Fantastisk häst som jag gillar mycket”

I stället bjöd heroiske Hades De Vandel strid till långt in på upploppet efter ett lopp i tredjespår med avancemang 1 200 meter från mål.

Banderas Bi svarade för en imponerande insats och hann undan före svenske Power med Robert Bergh i sulkyn och Frode Hamres Feydeau Seven.
Italienaren  Banderas Bi är en relativt okänd häst i Skandinavien med unghästframgångar. 39 starter har resulterat i elva segrar och efter söndagens seger nästan fyra miljoner i prispengar.
– Han var mycket bättre nu än i Oslo. En superhäst som klarade att gå fantastiskt snabbt i 200-300 meter upp utvändigt ledaren och hålla till mål. Det är fantastisk häst som jag gillar mycket, sa Alessandro Gocciadoro efter triumfen i Norge.

Mikael Wikner, Kanal 75

Rätta V75-raden från Jarlsberg.

Följ ämnen i artikeln