”Det här kan vara den bästa hästen vi tränat”

Michael Nimczyk hyllar stallets stjärna • Emilion blir favorit på V75: ”Fruktansvärt stark”

Tyske snackhästen Emilion startar i bronsdivisionen på V75 – med Björn Goop i sulkyn.

Från tränarhåll är man säkra på sin sak.

– Han är en av de allra bästa och starkaste hästarna vi tränat och han kan vinna ute i fjärdespår, säger tyske storstjärnan, Michael Nimczyk, till Trav365.

På lördag avgörs V75 från den skånska banan Jägersro, i utkanterna av Malmö.

Förra veckan betalade sju rätt från Bergsåker bara 927 kronor vilket innebär att det nu är jackpott med 52 miljoner till en ensam vinnare.

En av de hästar som det snackas allra mest om på förhand är tveklöst den tyske valacken Emilion, som startar i bronsdivisionen (V75–6).

Distansen är 2 140 meter med autostart och sexåringen har dragit fjärdespåret bakom bilen.

”En fruktansvärt stark häst”

Han tränas av far och son Nimczyk (Michael och Wolfgang) och det råder inget tvivel om att de håller honom väldigt högt.

– Det här är en fruktansvärt stark häst som tål att göra mycket jobb ute i spåren. Senast så gjorde han det mycket bra och vann enkelt trots en tuff resa i spåren och i dödens. Han är väldigt tuff och oöm, säger 34-årige Michael till Trav365.

Nu ska hästen tävla i bronsdivisionen på svensk mark. Kan du uttala dig om förutsättningarna för honom på Jägersro?

– Vi är väldigt nöjda med hästen för dagen och tror förstås han kommer göra ett bra lopp. Det är svårt för mig att uttala mig om de andra hästarna men jag tror han kommer hävda sig väl. Att det nu blir skor ser jag inte som något problem då han presterat väl tidigare med den balansen. Jag tror han springer en 13-tid på lördag och då kan han även göra mycket jobb i spåren om det skulle behövas.

Michael Nimczyk är full av optimism inför lördagens start men det finns ett moment som oroar den tyske stortränaren.

– Han är känslig i startmomentet där han har galopperat vid flera tillfällen. Det är ingen snabb start som gäller utan att bara få iväg honom och låta honom trava in sig. Efter ungefär 500 meter kan Björn Goop sända fram om han vill men det gäller att bara ta det lugnt i starten så ska det gå bra. Goop är ju riktigt duktig så vi känner oss trygga.

”Kanske den bästa vi tränat”

Michael och Wolfgang Nimczyk är mycket framgångsrika inom den tyska travsporten och har genom åren vunnit flera stora segrar.

Med det som bakgrund är det extra intressant när de väljer att sticka ut hakan och hylla sin häst.

– Jag gillar verkligen Emilion. Han är absolut en av de bästa som vi tränat, kanske den allra bästa. Det finns en oerhört hög potential i honom. Även om det blir en tung resa så ska man veta att han går hela vägen in i mål.

De svenska spelarna har gjort honom till favorit på det tidiga spelet. Är det rätt?

– Återigen svårt för mig att veta då jag inte är bekant med motståndet men trots det så känner jag mig säker på att han blir svår att stå emot om han sköter sig. De andra lär vara riktigt bra då.

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!