”Jag kunde knappt ta mig ur vagnen…”

Här har Johnny Takter nyss vunnit med A Sweet Dance på Axevalla. Därefter kunde han knappt ta sig ur sulkyn själv: ”Chanslös...”
Här har Johnny Takter nyss vunnit med A Sweet Dance på Axevalla. Därefter kunde han knappt ta sig ur sulkyn själv: ”Chanslös...”

Många reagerade på hur Johnny Takter satt i sulkyn under söndagens GS75-tävlingar på Axevalla.

Anledningen till den ansträngda stilen: en muskelbristning i stjärnkuskens ljumske.

– Man är helt chanslös, jag kunde knappt ta mig ur vagnen, säger han till Trav365.

Takter körde tre hästar på Axevalla under söndagseftermiddagen. Men de flesta såg att stjärnkusken inte kunde göra sig själv riktigt rättvisa i sulkyn.

Trots det lyckades han vinna med A Sweet Dance. Men efter mål kom han knappt ur sulkyn för att ta sig i in i vinnarcirkeln för sedvanlig intervju.

– Jag har en muskelbristning i ljumsken. Jag har haft problem i tre veckor, men det blev lite värre i går. Jag har Jimmy här nu (Takter, Johnnys bror) och han sa, det var inte du Johnny. Det håller jag med om. Man blir osäker, det är ungefär som att köra utan ett fotsteg på sulkyn. Alla som kört häst utan ett fotsteg vet hur det känns…

– Man är helt chanslös, jag kunde knappt ta mig ur vagnen.

”Det loppet ville jag bara glömma”

Takter är uppsatt på flera hästar i veckan, men kan ännu inte lämna något besked om han ska köra eller ej.

– Jag får se hur jag känner mig. Jag ska till en massör, så får vi se.

Trots smärtorna i ljumsken värmde segern med Helena Burmans fina sto A Sweet Dance mycket, då denne är någon form av favorithäst för Johnny.

– Förra loppet vill jag bara glömma, så det var verkligen skönt att få vinna med henne och att hon visade att hon ville strida, säger Johnny Takter.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!