Ska leda loppet runt om – jag spikar i kväll

Expertens DD-tips – tisdagen den 11 juni på Solvalla

avPer Nicklasson

Foto: TR BILD
Sportbladets Per Nicklasson tippar Dagens Dubbel från Solvalla.

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till kvällens lopp på Solvalla, tisdagen den 11 juni.

Spelstopp DD 20.56

V64 19.30

Sportkanalen 22.00

ATG Live 18.00

ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladet-profilernas V86- och V75-system på ATG Tillsammans. Här kan du gå med i laget! [Extern länk]


DD-1

Rankning: 4–1–2–10–5–6–3–7–8–9.

Kommentar: Hög klass på det här stoloppet. Häst för häst är det inte mycket som skiljer de tävlande åt. Spetsmöjligheterna varierar dock – och det är här vi tror att nyckeln till loppet finns, speciellt med tanke på att det är sprinterdistans.

Vivacious Allie startgalopperade senast men i starterna före det har hon varit mycket startsnabba. Vi spikar henne med tanken att hon ska leda runt om. Indiana Boko är nog minst lika bra häst som vår tipsetta, men det är årsdebut och hon är inte spetsfavorit. Men hon kan öppna och skulle hon ändå hålla ledningen är det inte det minsta förvånande ifall hon leder runt om.

DD-2

Rankning: 9–3–10–5–2–1–4–7–6–12–8–11.

Kommentar: Venerdi var bra senast, vi har stor respekt för honom, men som Alone var senast måste han nog komma bort på ett eller annat sätt för att vinnaren ska heta något annat än just Alone. Den här otroligt snygga hästen har länge lovat mycket, men nu är det nog på väg att lossna på allvar och innan säsongen är slut kan han mycket väl visa sig vara en av de bättre hästarna i årgången.

DD-systemet – 1 rad

DD-1: 4 Vivacious Allie.

DD-2: 9 Alone.

! Statistikvinnarna

DD-1: Indiana Boko.

DD-2: Venerdi.

Vem tar spets?

DD-1: Vivacious Allie.

DD-2: Luce Axe är nog snabbast, men släpper? Till vem?


ARTIKELN HANDLAR OM