Sportchefen: ”Ett spännande namn”

Foto: Markus Myron och Natural Herbie.
TRAV

Med runt 60 dagar kvar till Elitloppet är tre hästar redan inbjudna.

Här är sportchefen Markus Myrons ”drömhäst” från andra sidan Atlanten:

Natural Herbie.

– Det känns som ett spännande namn, säger han till Trav365.

I helgen arrangerade Solvalla V75-tävlingar. Och vilka tävlingar sedan. Det tävlades i varenda lopp och publiken fick se den ena uppvisningen efter den andra på ovalen.

–  Jag tycker det var en härlig tävlingsdag. Jag hade en bra känsla när jag åkte hem från jobbet. Det är otroligt att vi kan presentera så fin sport, inte bara en gång vid ett stort evenemang, utan att det kommer med jämna mellanrum. Vi hade en mycket bra dag i höstas under V75-finaler med Nahars världsrekord och så vidare, bland andra, säger Markus Myron, sportchef på Solvalla.

”Tog beslutet på några sekunder”

Två insatser som stack ut lite extra var det amerikanska stjärnstoet Mavens seger i Stoeliten – och Digital Inks utklassning i Gulddivisionen.

Båda så imponerande att de fick en inbjudan till Elitloppet.

Var det planerat på förhand?

– Jag hade så klart tänkt tanken kring Digital Ink, det är en fantastisk häst som radar segrar. Jag tyckte att det var en häst aktuell för Elitloppet, men jag hade inte sett framför mig att han skulle få en inbjudan efter det här loppet. Men när han var så förkrossande bra så tog vi tillfället i akt. Det var ett beslut taget på några sekunder. Det var inte planerat, bara snabb magkänsla.

– Inbjudan av Maven var mer planerad. Skulle hon göra ett bra lopp och vinna så var tanken att hon skulle få en inbjudan. Man såg nyfiket och lite spänt på loppet, men på det sättet hon vinner, hon är ju makalös! Det är en häst som är lätt att tycka om.

Tre hästar är inbjudna, och en häst är klar för start (Timoko), ligger ni i fas?

- Absolut i fas. Nu kommer en spännande påskhelg, med tre fina lopp, Prins Carl Phillips Jubileumspokal i Karlstad på Långfredagen, Klosterskogen Grand Prix på Påskafton och sedan uttagningsloppet till Olympiatravet på Romme på Påskdagen.

”Ser spännande ut”

Vilken USA-häst är hetast just nu?

– Det är svårt att säga någon. Men en häst som jag personligen fascineras av är Natural Herbie. Det känns som ett spännande namn. Men han har inte tävlat i år, så det är baserat på vad han visade i fjol. Det är som sagt en spännande häst, men det kan ändras fort.

Hur ser läget ut med franska hästar?

- Vi är väldigt glada att Timoko är klar för Elitloppet. Prix d´Amérique-tvåan Voltigeur de Myrt är klar för Olympiatravet. Det är en häst som vi har haft i bakhuvudet, det blir intressant att följa den. En som vi ville ha med förra året, men som tackade nej, är Univers de Pan. Om den kommer i form är den så klart intressant. Men hästen var inte i gott slag nere i Grand Criterium de Vitesse. Vi får se var det tar vägen, det ser generellt sett spännande ut med franska hästar just nu.