Oskar, 21, siktar på EM-titel i trav

TRAV

21-årige travlärlingen Oskar J Andersson har planer för midsommarafton.

Han siktar på att vinna ett eller flera lopp på Mallorca där årets upplaga av lärlings-EM avgörs.

Foto: ALN
Siktar på EM-titel Oskar J Andersson.

Deltagare från tolv länder gör upp i lärlings-EM på banan Son Pardo på Mallorca på fredagen. Oskar J Andersson är Sveriges representant och får han som han vill blir det dominans av en blå och gul kusk i de fyra loppen.

– Jag har kört lopp i Frankrike och Norge tidigare men aldrig vunnit. Så nu jobbar för min första seger utomlands, säger Oskar, som jobbar i Jörgen Westholms stall på Rommetravet.

Svensk Travsport om reglerna för lärlings-EM: "För att göra det hela så rättvist som möjligt delas de anmälda hästarna in i två grupper, A och B, där de lite bättre hästarna med större segerchans finns i A-gruppen. Varje deltagare får sedan köra A-häst i två av loppen och B-häst i de andra två".

Spanjoren segerrikast

Oskar J Andersson hör till tävlingens mest rutinerade kuskar med sina 65 segrar på en bit över 600 körda lopp. 20-årige spanjoren Juan Riera Sitges är segerrikast med 83 förstaplatser. Rysslands representant Alexander Popov är äldst med sina 24 år. 17-årige Martin Cormy från Frankrike är tävlingens yngste deltagare.

– Det är bara norske Marius Höitomt jag sett tävla. Övriga kuskar känner jag inte till, säger Oskar J Andersson

Mikael Wikner/Kanal75