Stig H: ”Nu kommer jag köra ännu mer...”

TRAV

Tog hem ”Legendloppet” på Solvalla

Här blir Stig H Johansson en vinnare igen.

I sitt andra lopp – på nio år – tog han hem ”Legendloppet”, V75-1 på Solvalla.

– Det är bra statistik, säger han.

Foto: Stig H Johansson efter segern i V75-1.

Liverapport: Här följer du V75 med Trav365:s Christoffer Wickman

Legendaren Stig H Johansson vann kuskmatchen Ahlsell Legends, och trots att detta var hans andra lopp på nio år visade han ingen ringrost. Han placerade sin häst O.P.'s Flirt tidigt i ledningen, och sedan var de andra utan chans. Stig H bevakade sina konkurrenter, och kunde vinna säkert.

”Lite extra”

Favoriten Oliver Kronos, körd av Olle Goop, floppade och gjorde bort sig med galopp direkt från start. Stig H tackade och tog emot, och avgjorde loppet redan i starten. Världsartisten John Campbell satt i rygg på ledaren med Perfect Power, men bevakades av Johansson och fick aldrig chansen.

– Det är klart det är jättekul det här, det är lite extra faktiskt. Det här är andra loppet jag kör på nio år, och det är bra statistik kan man säga. Nu kommer jag köra ännu mer, och hela tiden, skojade Johansson i vinnarcirkeln.

Hyllades av publiken

Stig H Johansson togs emot av Solvallapubliken, som vrålade Stig H, när han var på väg mot vinnarcirkeln.

– Jag kunde ta hand om ledningen och sedan bevakade jag Campbell runt slutsvängen så han inte kunde komma ut, och sedan kunde min häst gå undan till slut. Tack ska ni ha för att ni är här, hälsade Johansson till publiken.

■ ■ ■ Se segerloppet här! OBS: Extern länk!

Extra V75 på Solvalla pågår just nu.

■ ■ ■ Få alla bilder från kvällens V75 i bildspelet ovan från  fotograf Gustav Mårtensson.