Skadeglädjen är den enda sanna

Funderar på att förse mina spalter med en varningstext:

”Inte för känsliga personer, favoriter kan komma att sågas.

Fortsätt läsning sker på egen risk.

Och håll käften efteråt.”

Affe Fager vann V75-1 i lördags. Jag var själv på plats och såg honom bolla med motståndet. Det ingick INTE i min plan i attacken mot jackpotten. Nej, han skulle ju för fasen galoppera bort sig och Finish First leda hela vägen.

Det hade jag basunerat ut.

I samma sekund som en smått överlägsen Affe passerade mållinjen började feedbacken från masarna. Ska inte gå in på några detaljer men det var pang på, skadeglädjen är den enda sanna glädjen och hur kunde jag tro att han skulle förlora, vilken idiot jag var, ha ha ha.

Skillnaden är hårfin

Jag bet ihop och teg, de hade ju rätt – den här gången. Men om det första startförsöket gått iväg hade jag sluppit gliringarna. Då galopperade nämligen Affe hejdlöst, precis som planerat. Skillnaden mellan succé och fiasko, både för Affe och mig, är hårfin.

Misstaget står jag för. Hela upplägget i lördags var att Affe Fager kunde vara borta direkt och att Acclaim möjligen skulle få svårt att hinna ikapp Giant Superman eller hålla undan för Giant Diablo. De två största favoriterna kunde förlora, det fanns anledning att gå emot. Trodde jag.

Men det sket sig alltså fullständigt. Ni som spikade Affe och Acclaim är att gratulera till 5Ì´1;000 spänn i vinst. Själv singlade jag Fortune Accesss som åkte dit på målfoto i V75-6 – men då var det kört för min del, då hade redan allt blivit fel.

Men jag kommer ändå att fortsätta gå mina egna vägar. Jag kommer att, när det är läge, gå emot hästar som hela svenska folket spikar, såna som Commander Crowe och Affe Fager. Det är så jag spelar på trav. Om jag hittar ett litet fel på en favorit spekulerar jag i förlust.

Förlorare i långa loppet

Ni som känner er provocerade av det tänket, som på något skruvat sätt hatar mig för det, snälla, sluta läs mina texter.

Om ni har svårt att skilja på sport och spel kanske trav inte är något för er? Bara för att jag garderar en storfavorit betyder det inte att jag tycker att hästen är dålig. Allt handlar om att optimera chansen att vinna pengar. Spel är en sak, travsport något helt annat.

Visst kan jag vinna 5Ì´1;000 spänn några gånger om året, inget är enklare, men i långa loppet kommer jag att förlora, utan att någonsin ha chansen att vinna en stor pott.

Jag kommer att gneta mig gul. Hur kul är det?

Veckans tips

Micke Nybrink

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!