Scarly och Erixson inleder?

TRAV

Kapable Scarly är klar favorit i det inledande V4-loppet. Och det låter som att man har en bra uppgift idag.

– Han har känts pigg och fin i jobben hemma och jag måste tro på bra chans idag. Scarly kan vara en spik att luta sig emot inledningsvis, säger Erixson.

Örebrotränaren Lars Erixson hade sitt bästa år som tränare i fjol, och har också börjat året bra med en seger på fem försök. På Örebros lunchomgång selar han ut dagens största favorit.

– Scarly är kapabel, men han problem har väl varit litegrann det att han inte tar ut sig för fullt i loppen. Nu känns han dock pigg och fin i jobben, så jag måste tro på bra chans trots ett lite dåligt spår.

Kan Scarly vara en bra spik att inleda V4-spelet med?

– Jag tror han kan vara det. Han känns som sagt bra och motståndet är kanske också lite lättare än vad han är van vid, säger Erixson.

Örebrotränaren kör också i de två avslutande avdelningarna, men ser inte sina uppsittningar där med några större segermöjligheter.

– Nej, jag tror inte jag vinner med någon av dem. Rya Barb Spring (nr 1 i V4:4) körde jag senast, och den är travsäker och rätt så kvick ut, men en plats är nog det bästa vi kan hoppas på. Sen den som jag kör i tredje (5 Svartens Jasmin) har jag ingen jättekoll på, men det borde bli svårt.

Vi får önska lycka till, och framförallt med Scarly då?

– Ja tack, vi provar och gör så gott vi kan, avslutar Lars Erixson.

Mattias Spante