Galopp – blev ändå fyra

TRAV

Plåt-Svens Lord Capar strålande i Rom

En galopp innan startbilen släppt iväg fältet förstörde Lord Capars vinstchanser i Gran Premio Allevatore i Rom.

Men "Plåt-Sven" Anderssons tvååring reparerade strålande och kunde ändå bärga fjärdepriset värt drygt 100 000 kronor.

Efter att ha skött sig i sju starter i rad och tagit lika många segrar återföll Lord Capar i gamla synder då han högg i galopp i det italienska storloppet med nästan 900 000 kronor i förstapris.

Örjan Kihlström anslöt som sjätte häst på innerspår samtidigt som den tuffaste konkurrenten på förhand Light Kronos tryckte sig till ledningen för Enrico Bellei.

Kihlström fortsatte kyligt längs sargen där han passerade flera konkurrenter sista halvvarvet. Luckan kom vid ingången till upploppet och Lord Capar skar mållinjen utan att se speciellt plågad ut. Åt tättrion fanns inget att göra och speciellt inte Light Kronos som drog undan på 1.15,4a/2 100 meter och därmed putsade Viking Kronos löpningsrekord från 1997 med två tiondelar.

Återvänder som miljonär

Lord Capar noterade tiden 1.15,8 och återvänder till Sverige som kullens vinstrikaste häst efter ett Italienäventyr som inbringade nästan en miljon kronor.

Lutfi Kolgjinis Lancaster Font deltog också i loppet, men kroknade efter en resa som trea i andraspår för Jörgen Sjunnesson och var tia i mål på tiden 1.17,0.

Kanal75