Jätteskrällen till 35 gånger pengarna

TRAV

”Jag vågade inte ta ut någonting i förväg”

1 av 2 | Foto: MALIN ALBINSSON/KANAL75
This Is It N.O. och Kim Eriksson.

Här tar jätteskrällen This Is It N.O. hem V75-5.

Oddset: 35 gånger insatsen.

– Jag vågade verkligen inte ta ut något i förväg, sa segerkusken Kim Eriksson efter upploppsduellen.

Det snackades om tre kanoner i V75-5 som gästade Mantorp under lördagen. Det handlade om storfavoriten Fossens Bonus, Aron the Baron och Re Doc.

Alla tre jagade ledningen i loppet inom silverdivisionen – och Aron the Baron, med Elitloppsvinnaren Björn Goop lyckades, men valde att släppa över till Re Doc med Robert Bergh i sulkyn.

Sänkte tempot

Bergh kunde efter de första 500 metrarna dämpa tempot med sin häst. Storfavoriten Fossens Bonus låg trea i innerspår.

Med knappa 500 meter kvar tog krafterna slut helt för Re Doc, som föll rakt igenom fältet och satte både Aron the Baron och Fossens Bonus i omöjliga chanser att ta hem loppet. Då såg det i stället ut som att segern skulle gå till 4 Paparazzi M. och Erik Adielsson. Då blev det galopp i sista sväng.

Starkast på upploppet blev i stället totalt bortglömde 2 This Is It N.O., streckad på en procent med ett vinnarodds på 35 gånger pengarna.

”Vet hur tuff han är”

– Jeanette som är med och äger hästen sa innan att det är en bra häst, hon är snabb men kan vara känslig i första sväng när det är bilstart, det var hon inte i dag. Det var väl det enda som inte stämde, sa segerkusken Kim Eriksson i TV12 efter segern.

This Is It N.O. fick tampas med Make it Quick, som gjorde ett heroiskt lopp, på upploppet.

– Jag hade egentligen bara Make it Quick att tampas emot på upploppet. Jag har kört honom själv och vet hur tuff han är. Jag vågade verkligen inte ta ut något i förväg, sa Kim Eriksson.

Skrällsegern gjorde att värdet på V75 sköt i höjden rejält, från 2 032 kronor till 159 622 kronor.

Segern i V75-5 var värd 125 000 kronor. This Is It N.O. tränas av Martin Hansen.