Trav

Juul vann Derbyt – för åttonde gången

Av: 

Christoffer Wickman

Steen Juul vann under söndagen Dansk Trav Derby på Charlottenlund – för åttonde gången i karriären
Steen Juul vann under söndagen Dansk Trav Derby på Charlottenlund – för åttonde gången i karriären

TRAV

Steen Juul vann Dansk Trav Derby.

Han gjorde det för åttonde gången.

– Han har hjärta och lungor för att gå långt, sa Steen Juul om segrande Bvlgari Peak efter loppet.

67-årige danske travstjärnan Steen Juul hade kvalat in hela fem hästar från sitt stall i Dansk Trav Derby som avgjordes på Charlottenlund under söndagen.

Juul valde själv att köra Bvlgari Peak och de var också dom som drog längsta strået i loppet.

Steen Juuls seger i Dansk Trav Derby under söndagen var hans åttonde totalt, sitt första Derby i Danmark vann han redan 1983.

Förstapriset i loppet var 560 000 danska kronor, knappt 780 000 svenska kronor.

Burop från publiken

Ready Cash-sonen Bvlgari Peak och Steen Juul kunde tidigt in i loppet överta ledningen från Ken Ecce och Juul-tränade Bali och när Juul forcerade Bvlgari Peak till ledningen så hördes burop från publiken på Charlottenlund.

– Vad ska Ken Ecce göra? Han hade varit med i en tuff öppning och de buar bara för att det är samma stall, sa Steen Juul efter loppet och fortsatte:

– Jag hade bestämt mig redan innan loppet att jag låter de köra lite från start och sedan kör jag framåt, och det hade jag gjort oavsett vem som hade suttit i ledningen.

Väl i ledningen så var segern för Steen Juul och Bvlgari Peak aldrig hotad och de vann enkelt, före Ken Ecce och Bali som hängde med fint till andraplatsen från rygg på ledaren. Trea i loppet slutade Peter Rudbeck-tränade Bad Moon Rising, körd av Birger Jörgensen.

– Han har så stor kapacitet den här hästen, men han är besvärlig. Får vi ordning på honom så har han hjärta och lungor för att gå långt, sa Steen Juul om Bvlgari Peak.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Trav