Trav

Ordern till kusken: ”Bara kör i kväll...”

Av: 

Erik Pettersson

TRAV

Gör ny start efter världsrekordet senast: ”Riktigt bra i träningen”

Efter världsrekordet i förra starten.

Stjärnstoet Treasure Kronos är på väg tillbaka till toppform.

– Jag ska säga åt kusken Peter Ingves att bara köra, men kom ihåg att komma tillbaka när du är klar, säger tränaren Jerry Riordan till Trav365.

I samband med succén i Frankrike i vintras fick Jerry Riordans Prix d’Amérique-deltagare Treasure Kronos problem med ett ben.

– Det såg okej ut, men sen fick hon in smuts i såret, när det skulle läka, och hon tappade formen. Sen fick hon lite problem med en hov här hemma, men nu är hon på väg tillbaka, säger tränaren till Trav356.

”Visste att hon skulle vinna”

Senaste starten vittnar om det. Då vann Treasure Kronos på 1.11,9 över 2 180 meter med voltstart på Solvalla, nytt världsrekord.

 – Hon hade en helt annan klass än hästarna hon mötte, när hon fick fatt i dem så ville hon bara förbi en efter en och när hon kom till ledningen då visste jag att hon skulle vinna. Det var världsrekord, men det var många världsrekord på Solvalla, den nya sanden de har lagt på är väldigt snabb.

”Riktigt bra i träningen”

I kväll är det jackpott på V86-spelet med 12 miljoner kronor till en ensam vinnare. Treasure Kronos startar på Åbytravet, som klar favorit i V86-7.

– Hon är riktigt bra i träningen efter senaste loppet. En mile (1 609 meter) passar bra. Christoffer Eriksson (ordinarie kusk) är avstängd så Peter Ingves kör.

Riordan menar att Treasure Kronos galopperat då kusken tagit i henne kort efter start.

Därför är kvällens taktik ”all in”.

– Jag ska säga åt kusken Peter Ingves att bara köra, men kom ihåg att komma tillbaka när du är klar, säger Jerry Riordan med ett skratt.

– Det ska regna lite i kväll, men sån bana har hon gått bra på tidigare, så det ska inte vara några problem.

Hur ser planen ut för Treasure Kronos efter kvällens start?

– Det finns ett stort femåringslopp på Solvalla, Europeiskt Mästerskap. Där går hon under italiensk flagg antar jag, sen ska vi till Frankrike i vinter.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!