USA

Hemma från USA – lovar seger på V75

Av: 

Christoffer Wickman

TRAV

Talangen: ”Allt annat är en besvikelse”

Adrian Kolgjini är hemma från USA igen och tror på V75-seger med 9 Mosaique Face (V75-6) på lördag
Adrian Kolgjini är hemma från USA igen och tror på V75-seger med 9 Mosaique Face (V75-6) på lördag

23-årige Adrian Kolgjini är hemma i Sverige igen – efter ett kortare äventyr i USA.

På lördag åker han till Norge för V75-tävlingar och han lovar seger med stjärnhästen Mosaique Face.

– Allt annat är en besvikelse, säger Adrian Kolgjini till Trav365.

Jättetalangen Adrian Kolgjini lämnade Sverige, Skåne och Vomb för att åka till USA och stortränaren Jimmy Takter.

Nu är 23-åringen hemma i Sverige igen och han kastas direkt in i hetluften.

Under sin vistelse i USA har han från andra sidan Atlanten kunnat följa stall Kolgjinis framgångar på de svenska travbanorna – och hur de inlett år 2017 starkt.

På lördag skickar stall Kolgjini fyra hästar till Norge och Momarken för V75-tävlingar, efter att pappa Lutfi hävt bojkotten mot Norge, och tre av de körs av Adrian Kolgjini.

För Trav365 berättar Adrian om chanserna på V75, och om sin vistelse i USA.

”Åker ner i perioder”

Hur var det i USA, Adrian?

– Det var mycket givande, Jimmy Takter är en bra mentor och han tycker det är roligt att lära ut, det märks på honom. Jag var där i en månads tid och har rört mig i Jimmys kretsar hela tiden och gått vid hans sida och bara lärt och lyssnat, berättar Adrian Kolgjini och fortsätter:

– Det har varit väldigt roligt att se hur han ser på saker och ting, och han och pappa är inte helt olika varandra.

Utveckla?

– Det är jävligt lika faktiskt, mycket i sitt sätt att tänka, men även som person, och det var mycket roligt.

När ska du tillbaka till USA?

– Jag ska tillbaka så småningom, men det är inte bestämt när, och det kommer bli under kortare perioder, perioder av ett par veckor ungefär. Det passade bra att jag stack iväg nu då det inte dragit igång så mycket här hemma ännu, men nu börjar ju kalaset här hemma och det är skönt att vara hemma igen.

Var inte tanken att du skulle vara där under en längre period?

– Första tanken var det, men sedan snackade pappa och Jimmy och kom överens om att det är bättre om jag åker dit i perioder istället, och som Jimmy sa, det är mycket mängdträning som de håller på med där nere nu så han tyckte jag skulle komma tillbaka och se det andra lite senare under säsongen.

”Jävligt nöjd”

På lördag gästar travets elitserie vårt grannland i väst, och det är Momarken som står som värd för V75-tävlingarna. Adrian Kolgjini kör i tre av de sju V75-loppen, först ut är 1 Clemenza Am (V75-1).

– Skickade jag min vapendragare Jimmy Takter att köra senast, och hästen gjorde ett jävla bra lopp då och gick undan säkert, skrattar Adrian och fortsätter:

– Vi har känt på hästen i vinter att han tagit ett steg till så det var inte alls förvånande att han var så bra senast. Nu på lördag har vi fått innerspår och det kan vara lite knepigt kan jag tycka, men vi bör oavsett kunna få en fin resa härifrån och han kan vara farlig att plocka väck med tanke på vilken kurva han har just nu.

Vad säger du om 1 Pandora Face (V75-2)?

– Hon svarade för ett bra lopp senast efter lång paus, hon avslutade bra den gången och vi var nöjda med henne. Nu har hon fått bra läge i volten och hon ska vara bra mycket bättre på lördag, det är tanken att hon ska gå framåt med senaste loppet i kroppen och det känns också så i jobben, meddelar de hemifrån. Hon blir giftig här, bara det löser sig.

Den bästa segerchansen, om man ska tro Adrian Kolgjini själv, är dock sparad till sist. Stjärnhästen 9 Mosaique Face (V75-6) gör årsdebut.

Jag tycker att han visade i provloppet att han är i riktigt bra ordning hästen, han brukar inte kunna göra sådana träningsjobb ensam det första han gör när han kommer ut, dessutom såg han jävligt smidig ut och han har stärkt upp sig i vinter. Jag var jävligt nöjd att se honom i det provloppet och Johnny Takter var lyrisk efteråt. Jag tror hästen i varje fall har en stor säsong kvar.

Tror du på seger direkt?

– Ja, det gör jag, allt annat skulle vara en besvikelse, säger Adrian Kolgjini.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

USA

V75