Trav

Chocken: Tog hem över tre miljoner kr

Av: 

Felix Björklund

TRAV

Eva, 61, om jättevinsten: ”Jag var tvungen att skrika med”

Spelar sällan, men vinner ofta, det är 61-åriga Evas strategi.

Och i helgen gick taktiken hem – hon förvandlade 288 kronor till över tre miljoner.

– Man kan inte jaga vinster, de kommer när de kommer, säger en lycklig vinnare till Trav365.

Söndagens V75 från Axevalla, med storloppet Stochampionatet, var inte en helt enkel historia.

Många favoriter gick bort sig, vilket gjorde att endast 2,96 system lyckades pricka in alla rätt. En av de som efter kvällen satt med en vinstkupong var Stockholmaren Eva. Detta efter att hon låtit Harry Boy stå för selektionen.

– Det man tänkte när man fick se kupongen var: ”Vad är det här, den här lär ju aldrig gå in”, säger hon till Trav365 dagen efter vinsten på tre miljoner kronor.

Sprack i första

Eva har ett gediget travintresse som går tillbaka långt i tiden, hon har tidigare även ägt travhäst tillsammans med sin man. Men även om hon ofta är på Solvalla med man och vänner – är hon inte någon frekvent spelare.

– Det kanske folk tycker är jättekonstigt. Jag är ofta med, men brukar inte spela så ofta. Man kan säga att jag och min man är uppväxta på trav, men det är jag som brukar vinna, säger hon.

Och under söndagens V75-omgång var det tydligt. Mannen var med i ett Bolagsspel – som sprack redan i första omgången då 4 Maremma Sock slog favoriterna.

– Vi satt tillsammans och inför loppet så sa de om min kupong: ”Oj, vad många spikar det är med, den här har ju bara fyra procent”, ”den här är svår för dig, den har aldrig en chans” och så vidare. Men då sa jag att det är så man ska göra för att vinna. Jag tycker att om man spelar, så vill man inte bara spela favoriter.

Gick ut på balkongen

Och vad sa det under resans gång?

– När favoriterna gjorde bort sig och en efter en av mina vann, så började de ’åha’ och sa att den kanske kunde leva. Inför sista loppet gick jag ut på balkongen, jag är lite skrockfull och har fått för mig att det går bra om jag är ute på balkongen.

Hur kändes det då?

– Jag hade sex hästar med. Men eftersom jag satt på balkongen hörde jag bara referat från de andra som satt där inne. Det var så stökigt att jag var tvungen att gå in själv och skrika med.

Ska lyxa med barnbarnen

De sju rätten innebar att det gick in 3 008 694 kronor på ATG-kontot. Pengarna kommer bland annat innebära att mormor Eva ska ta en härligt lyxig dag med sina barnbarn.

– Jag har bestämt mig för att jag ska åka ner och hälsa på mina stora barnbarn och göra en riktig tjejkväll med massage, spa och manikyr. Göra en kul dag med dem och lyxa till det lite extra. Jag är en enkel person och tycker att det bästa i mitt liv är familj, barn och att alla mår bra. Det är mer värt än pengar – men om man får in lite pengar är det en bonus.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!