Här provkör Trav365 Westholms V75-häst

TRAV

Han var först i världen med att bygga en inomhusbana för sina travhästar.

Under måndagen provkörde Trav365 Jörgen Westholms miljonbygge – och tränade lördagens V75-hästar.

– Hästarna trivs verkligen på banan, på lördag är Annicka stallets bästa chans, säger Rommetränaren.

Foto: Patrik Fernlund med Hot Pot till vänster, Jörgen Westholm med Dellvann till höger.

För några veckor sedan invigdes världens första inomhusbana för hästar på Jörgen Westholms gård i Sala. Efter månader av jobb står den nu 700 meter långa rakbanan klar där hästarna kan tränas på perfekt underlag – hela året.

Under vinterhalvåret brukar svenska travtränare ha stora problem med underlaget och vissa tvingas till och med ställa in jobb på grund av för dåliga banor. Men i och med Westholms miljonbygge kan han nu träna sina hästar med perfekta förutsättningar oavsett månad på året.

”Mycket spänd”

Westholm har nu tränat sina hästar i några veckor på den nya banan och förra onsdagen tog hans lovande tvååring, Ninipoints Jazzy, hem ett fint lopp på Solvalla med 100 000 kronor i förstapris. Tränaren själv är mycket belåten med sin nya superbana.

– Jag var mycket spänd på hur det skulle funka och det har varit bättre än mina förväntningar. Hästarna trivs verkligen där inne och känner ingen oro att springa där, dessutom är materialet perfekt. Jag är mycket nöjd, säger Westholm.

Efter bygget har andra tränare fått upp ögonen för inomhusbanan. I förra veckan var Henrik Hollsten, hjälptränare till den franske tränaren Jean Pierre Dubois, på Westholms gård och inspekterade banan.

– Han var här och provkörde banan samt tog bilder. Dubois ska satsa hårt i Kanada i Ontario där klimatet är liknade det som vi har i Sverige. De tyckte bygget var skithäftigt och ryktet har spridit sig.

Provkörde Hot Pot

Under måndagen var Trav365 på Westholms gård i Sala och provkörde banan. På lördag har Westholm fem hästar till start på V75 och fyra av dem gick jobb under måndagsförmiddagen. Trav365 fick provköra Hot Pot som startar i V75-6 medan Jörgen Westholm själv körde Dellvann som startar i V75-4. Det är återigen jackpott på V75 och en ensam vinnare plockar hem 55 miljoner kronor.

– Hot Pot har varit positiv i de två senaste starterna och hade krafter kvar som fastlåst senast. Löser det sig på vägen så är han med där framme och jag tycker det är ett streck på kupongen. Det är min näst bästa chans i omgången. Han var mycket pigg och fin i måndagens jobb.

– Dellvann kändes mjuk och smidig i jobbet men var inte mer än okej senast. Jag hade förväntat mig mera efter träningsjobben men han behövde nog loppet. Nu har han ett hyggligt läge och kan skrälla.

Dina övriga V75-hästar då?

– Quest For Life (V75-1) var blek senast men känns okej i jobben. Vi smyger med men han behöver inte streckas på V75.

– Annicka (V75-3) var riktigt läcker i comebacken då hon slog Jaded. Känns fortsatt fin i jobben efteråt och har ett bra läge. Det är teamets bästa chans och hon kommer köras i ledningen. Segerchansen är mycket god.

– Ninepoints Avalon (V75-4) gick bra senast men har gått upp i klass och räcker kanske inte riktigt till seger direkt. Men hon överraskar positivt varje gång och har hittat en riktig formtopp. Det är lite galopprisk från fjärdespåret men klarar hon det ska hon räknas som en platsaspirant i alla fall, säger Jörgen Westholm.