Adielsson: Vi kan utmana Torvald

Publicerad:
Uppdaterad:

Erik Adielsson är i kanonform och har kört in mest pengar av alla kuskar i år.

Inför Extra V75 på Jägersro med jackpot har han flera heta chanser.

Med Lisa America kör han den stora utmanaren till Torvald Palema i Åbergs.

– Hon är en av de som kan vinna och vi har ett bättre läge än Torvald, säger Erik Adielsson.

Erik Adielsson.
Foto: KANAL75
Erik Adielsson.

Det flyter på väldigt bra för Jägersrokusken som firar framgångar i parti och minut. Adielsson har hittills i år vunnit 170 lopp och kört in 20,2 miljoner kronor. Segerprocenten ligger på lysande 20 procent och det är siffror som imponerar.

– Det har gått väldigt bra länge nu och jag är mer än nöjd. Hoppas att det fina flytet håller i sig ett tag till, säger Erik Adielsson.

”Citation min skönaste seger”

Tisdag kväll är det dags för en av årets absoluta höjdpunkter på hemmabanan Jägersro. Åbergskvällen med en publik på mellan 16 000 till 18 000 är något som smäller högt för stjärnkusken. Det är också just i Hugo Åbergs han har fått uppleva en av sina största stunder som kusk.

– Segern med Citation för några år sedan är min skönaste seger i karriären. Det var någonting alldeles extra och jag var jäkligt glad då.

– Jag hoppas verkligen att det blir fint väder för i så fall är det en kanonkväll och något man ser fram emot varje år. Det är en speciell stämning och precis som under elitloppshelgen är det en härlig känsla att köra loppen inför så mycket publik, menar han.

”En av de heta motbuden till Torvald”

Det bjuds på en Extra V75-omgång som dessutom kryddas med en jackpot. En ensam vinnare kan ta hem 35 miljoner enbart på sju rätt. Erik Adielsson har det väl förspänt på förhand och störst intresse riktas i huvudloppet - Hugo Åbergs Memorial med en miljon kronor till vinnaren. Erik kör där Lisa America som han styrde in till en andraplats i senaste starten i Forus Open. Före i mål fanns bara en viss Torvald Palema - som hon nu möter igen.

– Lisa America (V75-6) gjorde ett kanonlopp i Norge där hon avslutade väldigt bra. Det var inte långt ifrån att hon hunnit fram och med lite bättre klaff på loppet hade hon kunnat vinna. Jag var ett tag på väg att köra fram i "dödens", säger Adielsson.

– Det är så små marginaler i de här loppen och speciellt över kort distans. Nu har vi ett bättre spår än Torvald Palema den här gången men det känns ändå som att det kan bli svårt att slå Torvald. Min häst är snabb ut och har ett bra läge men jag vill inte ge mig in på taktiken.

– Jag känner mig i alla fall inte slagen på förhand och hon är en av de heta motbuden till Torvald Palema. Hon är en av de som kan vinna loppet om vi har marginalerna med oss. Lisa America är en underbar häst och ett av de bästa ston jag har kört.

”Min bästa chans i omgången”

Förutom Lisa America kör Erik Adielsson ytterligare fem hästar inom V75. Flera av dem är hårt betrodda och så här kommenterar han chanserna.

– Skully Gully (V75-1) var godkänd senast då hon förlorade precis på mållinjen. Jag tycker inte det är mycket att gnälla över. Hon har nu fått två lopp i kroppen efter ett långt uppehåll och bör ha gått framåt. Har ett fint läge här med passande förutsättningar och ska räknas med vinstchans.

– Bart Sjöhammar (V75-2) var med i en 1.08-öppning senast och jag släppte ledningen. Tyvärr för oss så stannade ledaren och min häst blev fast bakom med rubbet kvar. Han kändes jättefin och är i bra form. Har fått ett fint läge och är snabb ut. Jag tycker att det är min bästa chans i omgången.

”Raja Mirchi blir svår att slå”

– Noe d'Asolo (V75-3) har gjort allt rätt och är en treåring av hög klass. Han gjorde en bra insats senast i E3-finalen bakom Amaru Boko. Möter Raja Mirchi nu och han blir svår att slå. I så fall skulle vi nog ha behövt haft spår invändigt om denne för jag tror inte att vi tar en längd på honom i starten. Garderar man Raja Mirchi är min given på kupongen.

– Naughty Nanny (V75-5) vann enkelt från ledningen senast men möter nu tuffare hästar och har ett besvärligt läge. Hästen har bra kapacitet i grunden men får svårt ifrån det här spåret.

– He Man B. (V75-7) är ute på för djupt vatten och får försöka tjäna pengar mot de här tuffa hästarna.

Michael Carlsson/Kanal75

Publicerad: