Stig H om succén: Det är fantastiskt

Foto: Stig H Johansson.
TRAV

Spelet på travhästar gör succé.

Sedan 1985 har omsättningen ökat med 9 miljarder.

I år slår ATG omsättningsrekord för sjunde året i rad.

– Det är på spelet vi lever. Det är oerhört väsentligt att siffrorna är så positiva som de är, säger tränaren Stig H Johansson.

2010 är ett riktigt succéår för spelbolaget ATG. De slår rekord i antalet miljonvinster under ett år och dessutom slår omsättningen rekord för sjunde året i rad. ATG uppskattar att det kommer bli spel över 12,7 miljarder kronor i år.

Travtränaren Stig H Johansson menar att spelbolagets framgångar betyder mycket för sporten.

– Det är spelet vi lever på. Det är oerhört väsentligt att siffrorna är så positiva som de är. Sedan får vi se hur mycket vi får av den kakan. Vi vill i regel ha mer än vad vi har fått, men det ligger i sakens natur, säger han.

”Är fantastiskt”

Statistik från de senaste 25 åren visar att omsättningen ökat stadigt var femte år. 1985 omsatte ATG 3,7 miljarder kronor, i år uppskattar ATG att omsättningen kommer upp till 12,7 miljarder kronor.

– Det är fantastiskt att år efter år kunna ha de här siffrorna. Det är inte många år efter att ATG bildades där de har haft ett tapp. Det har i princip varit en höjning av omsättningen varje år och det är inte många företag som har kunnat visa ett sådant resultat, säger Johansson.