Följ stjärnhästen – ny blogg på Trav365

TRAV

Premiär för Maharajahbloggen – skötaren skriver om livet med topphästen

Nu är det premiär för Maharjahbloggen.

Från och med i dag kan Trav365:s läsare följa stjärnhästen på vägen mot det stora målet – Prix d'Amérique.

– Läsarna kommer att kunna följa vad Maharajah gör om dagarna. Det blir bilder och kommentarer, berättar skötaren Lisa Skogh.

Från och med i dag kan du följa Stefan Hultmans topphäst Maharajah på Maharjahbloggen. På bloggen kommer skötaren Lisa Skogh och Annika Lindblom, från Travkompaniet skriva och berätta om hästens liv. Tanken är att läsarna ska kunna följa hästen mot det stora målet, Prix d'Amérique i januari 2011.

– Jag kommer att skriva om vad hästen gör om dagarna. Jag kommer att skriva inför loppen när vi reser och efter loppen. De blir bilder och kommentarer, säger Lisa Skogh.

Lisa Skogh, 26, började som hästskötare hos Stefan Hultman i december och fick nästan på en gång chansen att sköta hans topphäst Maharajah.

Inget lätt lopp

Maharajah ägs av Travkompaniet som består av över 5 000 hästägare. Annika Lindblom är projektledare för bolaget och kommer även hon att blogga.

Maharajah har vunnit bland annat Svenskt travkriterium, Europaderbyt och Svenskt Travderby. På söndagar jagar hästen en seger i Oslo Grand Prix.

– Det blir inget lätt lopp. Det här är första gången som han möter de äldre. Vi får hoppas att det blir tempo hela vägen eftersom han är stark. Jag vet inte hur de andra hästarna står, men Maharajah är bra, säger Lisa Skogh.