”Vågar inte ta bort honom – två streck”

Expertens DD-tips – onsdag 13 juni

Foto: TR BILD
Sportbladets Martin Berg tippar Dagens Dubbel.

avMartin Berg

TRAV

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till kvällens lopp på Vaggeryd, onsdag 13 juni.

Spelstopp DD 21.26

TV12 19.00

ATG Live 18.00

DD-1

Rankning: 9–3–6–2–11–5–4–7–10–12–1–8.

Kommentar: Vi vet att det finns stort kunnande i Stand Bayou och det räcker mer än väl här. Att det är en stund sedan han startade behöver inte alls vara så dåligt som många kanske tror. För han behöver lite längre mellan loppen för att vara som bäst. Blir livsfarlig om det stämmer till med löpningen.

Inte heller Bålsta Palema räds uppgiften. Han är van vid liknande konkurrens och har helt perfekta förutsättningar nu med ett finfint framspår. Vill väldigt, väldigt gärna ta hand om ledningen för att optimera sina chanser därifrån. Micke J kommer verkligen ge allt vad tygen håller från start och hans häst är trots allt spetsfavorit bland flera kvicka.

Ragazzo da Sopra är bra i stort sett varje gång. Har varit duktig på V75 och det kan vara dags att få utdelning på den fina formen. Blir tuff till slut om det stämmer till hyfsat.

DD-2

Rankning: 4–2–9–10–1–6–5–7–11–3–8.

Kommentar: Visst väger det över för Bear Hope men jag vågar ändå inte ta bort Gear Extension. Så det blir två streck. Det har onekligen börjat bra för Goops tipsetta. Har kanske inte så mycket rutin och erfarenhet ännu men ibland spelar det inte så stor roll. Team Goop har förväntningar och ambitioner med honom. Kanske att Goop inte tycker att det här är det viktigaste loppet för året. Gör det att mitt motbud får aningens enklare? För i ledningen har Örjan nämligen också mycket att köra med. Hans häst är också bra.

DD-systemet – 6 rader

DD-1: 9–3–6.

DD-2: 4–2.

Vem tar spets?

DD-1: Många snabba. Som Ferrari River, Bålsta Palema, Masterglide och Comanche Moon. Så vem vill mest?

DD-2: Frågan här är nog hur Örjan tänker göra med Gear Extension. Svara Bear Hope eller släppa? Det är frågan.

! Statistikvinnarna

DD-1: Blir vinst i mer än varannat försök för Mack Dragan, som har vunnit hela 14 av sina 25 starter. Riktigt bra förstås.

DD-2: Det rullar minst sagt på för Bear Hope. Har bara hunnit starta sex gånger hittills, men har varit först i fyra av dem.

Här får du Sveriges vassaste spelservice 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM