Trav

Kolgjinis rivstart

Av: 

Minimedia

Patrik Fernlund

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75

TRAV

Lutfi Kolgjini hade ett succéfyllt 2008 och körde in över 23 miljoner kronor.

I år kan det bli ännu bättre – Jägersrotränaren har rivstartat 2009 och ligger tvåa i tränarligan.

– Det har aldrig börjat så här bra, säger Lutfi Kolgjini till Trav365.

Kari Lähdekorpi vann tränarligan 2008 knappt före Stig H Johansson och Åke Svanstedt. Lähdekorpi har även börjat 2009 mycket bra och leder tränarligan med god marginal ner till tvåan Lutfi Kolgjini. Men faktum är att Lutfi Kolgjinis stall aldrig har börjat bättre och fortsätter det i den här takten kanske Jägersrotränaren kan ta upp kampen med Lähdekorpi i tränarligan. Kolgjini har 25 i segerprocent och hans stall har kört in över 1,8 miljoner kronor.

– Mitt stall har aldrig börjat så här bra, jag hoppas det håller i sig framöver men det blir svårt, säger Lutfi Kolgjini.

Vad är det som gör att det går så bra?

– Mina hästar är i bra ordning och de håller en jämn och hög klass. Jag har aldrig haft så mycket starthästar som jag har nu och det är bara hoppas att jag får in fler och fler starthästar. Det måste man få om man ska hålla sig på en hög nivå hela tiden. De hästar som gjort det så fantastiskt bra nu har tjänat mycket pengar och det blir tuffare och tuffare. Men jag är nöjd med inledningen på året och det känns bra.

Är det någon speciell häst du är extra nöjd med under 2009?

– Excallibur har vunnit både försök och final på V75. Han är jag väldigt nöjd med.

Vad heter nästa vinnare från Stall Kolgjini?

– Ocre Mancellerie på tisdag. Sen Joel Cortina på lördag. Jag vill samtidigt passa på att varna för Glide Kronos som startar på tisdag. Jag såg att han var tippad i programmet och det tycker jag är helt fel. Jag kommer köra ett snällt lopp med honom och han blir överskattad, säger Lutfi Kolgjini till Trav365.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!