Trav

Silbersky: Fallet kan läggas ned

Av: 

Minimedia

Patrik Fernlund

Michael Carlsson

TRAV

Åke Svanstedt och ytterligare fyra personer har pekats ut i Jordbruksverkets anmälan om att de har använt grisfösare.

Själv har Axevallatränaren och hans advokat inte hört ett ljud.

– Åklagaren kan vara inne på att lägga ner fallet, säger Leif Silbersky till Trav365.

I onsdags rapporterade Skaraborgs Läns Tidning om Åke Svanstedt-affären.

Enligt tidningen är det fem personer som pekas ut i Jordbruksverkets anmälan mot Svanstedt som lämnades in till åklagarkammaren i Skövde strax före jul.

Förutom tränaren är det fyra personer som finns inom hans verksamhet som misstänks för att använda sig av grisfösare på hästar i träningen.

Åke Svanstedt har själv inte hört ett ljud från vare sig polis eller annan myndighet.

– Mig verkar vara den sista de vill prata med. Jag har inte hört något från varken polis, åklagare eller STC. Inte ett ljud och det är lite konstigt, säger Åke Svanstedt till Trav365.

– Jag får bara reda på via media vad som händer. Det står i tidningarna att ytterligare fyra personer i min verksamhet som skulle vara misstänkta. Men vilka det är har jag inte en aning om. Jag är oskyldigt anklagad och nu avvaktar vi förundersökningen, fortsätter han.

Kan lägga ner

Svanstedts advokat, Leif Silbersky, har inte heller han hört något mer

– Åklagaren kan vara inne på att lägga ned fallet eller så behöver han mer tid att skaffa information, säger Leif Silbersky.

Svanstedt har ännu inte delgivits misstanke om brott. Först efter förhör kan åklagaren ta ställning till om Åke Svanstedt misstänks för något brott. Inom kort ska kammaråklagaren ta beslut om de ska höras eller inte.

– Det handlar om att först se om de uppgifter vi har räcker till en misstanke. Om så inte är fallet är det ingen idé att höra dem, säger kammaråklagaren till Skaraborgs Läns Tidning.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!