Premiär för travets nya serie – i TV4

Häng med i nya serien – Jessica Almenäs och Pamela Hanné träffar travprofiler

Missa inte premiären av travets nya serie ”En ny bild” på lördag.

Tv-profilen Jessica Almenäs och fotografen Pamela Hanné reser runt i Sverige för att porträttera kända travprofiler.

– Travet är något som jag håller kärt och nu får jag jobba med det på mitt sätt, berättar fotografen och stylisten Pamela Hanné.

Pamela Hanné
Pamela Hanné

På lördag är det dags för ett nytt inslag i Vinnare V75 i TV4 då serien ”En ny bild” drar igång.

I tolv avsnitt kommer Jessica Almenäs och Pamela Hanné träffa tolv olika travprofiler och ge tittarna en ny bild av dem.

Tv-profilen Jessica Almenäs kommer sköta samtalet med profilerna och Pamela Hanné, stylist och fotograf, kommer att ta en unik bild av varje person.

Pamela Hanné är själv uppväxt med travet, hennes pappa var travtränaren Tommy Hanné, som gick bort i cancer i slutet av mars.

Nu har hennes syster, Li Hanné, tagit över pappans rörelse.

Saknar livet i stallet

Pamelas familj har valt en karriär inom travet – men hon valde en annan inriktning; att jobba med foto och styling.

– Mamma och pappa har varit väldigt öppna med att vi ska göra det vi tycker är roligt. Sedan jag var liten har jag varit intresserad av att se en annan sida hos personer, jag vill få fram deras personlighet med smink, hår, kläder och även fotografering. Jag var rätt så konstnärlig och estetisk av mig redan när jag var liten.

– Jag älskar hästar och är glad att jag är uppväxt med det, men det är inget som jag har känt ett kall att jobba med. Men jag saknar att vara i stallet, jag kan till och med att sakna att mocka och den frid man får genom att jobba i ett stall, berättar hon.

Skänker pengar till Barncancerfonden

Pamela fotograferar inte trav annars – men att få chansen att jobba med trav-tv känns spännande.

– Det är kul att få jobba med travet på den här viset. Det var hur kul som helst när jag fick det här uppdraget. Travet är något som jag håller kärt och nu får jag arbeta med det på mitt sätt.

Pamelas tolv bilder kommer resultera i en kalender som sedan ska säljas till förmån för Barncancerfonden.

– Vi hade snackat om att vi ville bidra med pengar till någon organisation och det känns jättebra att de valt Barncancerfonden, säger Pamela.

” Jätterolig att vara ute på fältet”

I vanliga fall är tittarna vana vid att se Jessica Almenäs leda travets direktsändningar, men i ”En ny bild” blir det en lite annorlunda roll.

– Det är jätteroligt att vara ute och jobba på fältet på det här sättet med trav-tv igen. När jag började med det här var jag ute en hel del som reporter och liknande, men nu för tiden är jag ju mest i studion, säger Jessica Almenäs.

”Snygga kalenderbilder”

Vem som kommer dyka upp i premiäravsnittet är ännu hemligt och avslöjas först när programmet visas på lördag.

–  Vi har hunnit spela in två avsnitt så här långt, och jag har upptäckt helt nya sidor hos de vi hälsat på. Sidor som överraskat åtminstone mig. Vi har väldigt roligt när vi är ute och hälsar på, säger Almenäs som passar på att hylla sin kollega.

– Kalenderbilderna Pamela har tagit är grymt snygga, det känns som att den här kalendern kommer att bli hur häftig som helst. Pamela är verkligen duktig på att fånga personer med kameran på ett fantasifullt sätt.

Vinnare V75 sänds i TV4 klockan 18.00 på lördag

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!