Sålde talanger – i jätteaffär

AVSLÖJAR: ”Det var stora summor inblandade”

Storhästägaren Peter Eriksson har sålt stora delar i fyra jättetalanger där toppstammade Sloppy Joe sticker ut.

För Trav365 avslöjar han jätteaffären.

– Det var stora summor inblandade, säger han.

Peter G Norman.
Peter G Norman.

Peter G Norman har fått en lysande start på sin proffstränarkarriär och har en av Sveriges mest spännande treåringar i stallet, toppstammade Sloppy Joe, efter Muscle Hill och Pine Dust.

Storhästägaren Peter Eriksson, under stallpseudonymen ”Hunters Stable”, köpte in hästen, och tre andra på auktion, men har nu sålt ut 66 procent i de mycket talangfulla hästarna Cassano Bob, Island Life, Rightkindoftrouble och Sloppy Joe.

– Det är jättebra killar, jag känner dem privat och vi har lite grejer ihop, så de fick köpa in sig. Men de fick betala, det är bra hästar det rör sig om, det var stora summor, säger Peter Eriksson till Trav365.

”Varit på gränsen att ge upp”

Han fortsätter:

– Island Life har inte kommit till start ännu heller, och den är inte så dålig. En av killarna som har gått med nu har en plåtfirma, och det här är hans första hästaffär. Jag sa åt honom vilken jäkla tur han har. Jag har varit med och ägt många hästar genom åren utan att ha något flyt. Den andra som har köpt in sig är storhästägaren Magnus Sjödin som äger bland andra Fawkes, Nagini och flera hästar hos Åke Svanstedt i USA. Vi är ett roligt gäng!

Eriksson har satsat på Norman-familjen länge utan att nå några större framgångar.

– Jag har varit på gränsen till att ge upp. Nu händer det här, det är en revansch för Peter och Glen också, det är förbannat kul helt enkelt.

”Lite upp till bevis”

Under måndagen gjorde Sloppy Joe karriärens andra start och det slutade med en mycket imponerande seger, precis som i debuten.

– Det var otroligt roligt. Det var lite upp till bevis, vinna en debut kan ju ”alla” hästar göra. Erik Adielsson åkte med mig från banan och han säger att det finns bra potential i hästen och att han har en enorm styrka.

Tränaren Peter G Norman är inne på samma linje.

– Han är så jäkla stark, det var imponerande!

Hur känns det att ha så här många talangfulla hästar i stallet?

– Det är jäkligt skoj för mig. Det är roligt när man drar igång som egen att man får bra hästar och att såna stora hästägare litar på en. Nu får vi bara hoppas att hästarna håller ihop och vara friska, då blir det roligt.

”Huvudet högre än de andra”

Vem är bäst av de här fyra talangfulla hästarna?

– Det är Sloppy Joe. Han är huvudet högre än de övriga tre, trots att de är jättefina. Det är långt till taket för honom och han var helt oberörd efter starten i måndags, säger Peter G Norman.

Har du haft/kört någon bättre treåring?

– Dileva Käll var riktigt bra som treåring och tog några raka, hon var jättebra, men jag tror att den här kan bli ännu bättre. Man ska inte sticka ut hakan för mycket, men det känns så i alla fall. Men sen är det ju inte säkert att Sloppy Joe springer in mer pengar, Dileva Käll var ju så jämn och säker.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!