Lenas auktionsfynd: ”Det är fantastiskt”

Publicerad 2013-11-26

Lena Natt och Dag i vinnarcirkeln på Jägersro med sin stjärna Turn The Page. På onsdag går hästen ut i V4-3 på Jägersro.

Ingen ville köpa Turn The Page på auktionen.

Då slog amatören Lena Natt och Dag till och köpte hästen för omkring 7 500 kronor.

Nu radar hästen segrar och har dragit in 155 000 kronor hittills i år.

– Det är fantastiskt vilken fin häst vi har, säger Lena till Trav365.

Lena Natt och Dag.

Det går att fynda på hästauktionerna både inom travet och galoppen. Ett exempel är segerstaplaren och galopptalangen Turn The Page som tagit fyra raka segrar i höst för sin tränare Lena Natt och Dag.

När hästen såldes på Doncasters auktion 2011 var inte intresset så stort, men Lena fastnade för honom och bjöd 700 pund, omkring 7 500 kronor.

– Ibland ska man ha lite tur. Jag var inte själv på plats, men jag kunde följa auktionen via nätet och läsa på om stammen i auktionskatalogen. Hästen hade inte fått några bud men jag var intresserad av honom. Jag har stort förtroende för Jörgen Töllböll så han fick gå och titta på hästen.

– Jag fick hästen för 700 pund. Jag kollade upp lite senare och då såg jag att hästen hade sålts för 50 000 pund tidigare som tvååring.

Toppar listan över segerrikaste hästarna

I hennes träning har hästen gått strålande. Bara under året har 13 starter slutat med sex segrar.

Just nu har hästen fyra raka segrar och chans till en femte på onsdag när det är dags för tävlingar på Jägersro. Det fina resultatet gör att hästen är segerrikast i Sverige under 2013.

När märkte du att hästen var något extra?

– Det har vi känt hela tiden, han blir aldrig trött. Jag har aldrig sett hästen trött. Nu när han gjort fantastiska vinster på Jägerso är det som att hästen rycker på axlarna efter loppen. Det är en fin individ och det märks att han han mår bra och är glad. Efter loppen när han kommer tillbaka till stallet är han hungrig och vill ha mycket mat.

Vad betyder Turn The Page för dig?

– Han betyder fantastiskt mycket för mig. Jag älskar alla mina hästar, men det är klart att han ligger speciellt varmt om hjärtat eftersom han är så duktig.

Vad tror du om onsdagens chanser?

– Han ser pigg och glad ut. Nu är det tufft motstånd men han står fint till ändå. Jag hoppas att han är bland de tre.

Lena är både galopptränare och ridlärare – i Skurup driver hon Akka Ridcenter. Eleverna som går hennes utbildningar och ridläger får även prova på rida i galoppsadel och besöka galoppbanor.

När Lena tränar sina galopphästar använder hon sin kunskap från ridningen.

– Galopphästarna får gå som våra ridhästar. De får gå dressyr och vintertid löshoppar vi dem, hästarna trivs med det och tycker det är kul.