Forskarens storvinst på V75 med vännerna

Publicerad 2013-10-18

Peter Thorvald berättar om vinsten på ”V75 Tillsammans” med sitt lag. Dessutom bjuder han på tips till V75 på Romme.

Forskaren Peter Thorvald och hans svåger har fått med sig vänner och släkt att spela på sajten ”V75 Tillsammans”.

De har varit nära storvinsten flera gånger och vid V75-tävlingarna på Åby i lördags prickade de in alla rätt.

Vinsten: 180 000 kronor som gänget delar på.

– Vissa är jätteintresserade av trav och vissa mindre intresserade. Men de blir nog mer intresserade nu när vi vann, berättar Peter för Trav365.

Några som fick vara med och dela på V75-miljonerna i lördags var forskaren Peter Thorvald och hans lag på ”V75 Tillsammans”.

Han och hans svåger Ola Wester har skapat ett lag på ATG:s sajt och fått med sig några till.

– Vi har varit igång sedan i somras och nu har vi samlat ihop ett bra gäng med kompisar och släkt som lirar med oss, säger han.

Svågern gjorde systemet

Varje lördag brukar de spela för 100 kronor per person och så var det även vid V75-omgången på Åby förra helgen.

– Oftast försöker vi göra systemen tillsammans genom att vi roterar spelläggare varje vecka och pratar en hel del både på telefon och via forumet på V75-tillsammans. I lördags var det Ola som tagit ut systemet.

Vinsten blev knappt 180 000 kronor med alla femmor och sexor.

– Det blev 12 000 kronor per andel och de flesta hade flera andelar. Vi är åtta personer som delar på pengarna, säger han.

Hur såg systemet ut?

– Vi hade spik på Dileva Käll i V75-3 och Tore i V75-4 och när streckfavoriten i V75-4 ströks så satt vi väldigt bra till. Inför sista avdelningen hade vi streckat sex av tio hästar och On Track Piraten var den som gav näst bäst av våra streck. Hade favoriten vunnit så hade vi visserligen fått sju rätt, men det hade bara gett 10 000 kronor på sjuorna jämfört med de 137 000 kronor som det blev. Ganska stor skillnad, säger han.

 Blev det något firande?

– Jag var upptagen hela eftermiddagen och såg inte loppen på tv, men när vi hade chans på sju rätt fick jag sätta igång ATG Live i mobilen så jag kunde se de sista två loppen. Sen stack jag hem till min fru och käkade tacos. De andra gick säkert ut och festade men de är ju betydligt yngre än jag, skämtar han.

”Sniffat på några större vinster”

Det här var första gånget laget drog in en sådan här vinst.

– Vi har väl känt att vi varit på gång då vi sniffat på några större vinster men inte gått hela vägen. Detta är första sjuan som vi sätter ihop och första sjuan för min del överhuvudtaget.  Det känns riktigt bra. Faktum är att vi har som motto i laget; "Sju rätt är mer respekt”. Mer respekt än 13 rätt på stryktipset, där  vi har lånat uttrycket från, säger han

Har du några tips till lördagens tävlingar på Romme?

– Lite smålurig omgång med flera favoriter i fara. Men jag tror att Laurier Dag är den bästa spiken. Hästen har gått superbra den senaste tiden och det är roligt nu när Johnny Takter ska köra honom. Bästa draget är nog O.F.V Continue i V75-2, trots taskigt spår. Till 10 procent är den lätt med på min kupong i alla fall, säger Peter Thorvald.