Jackpottsnackisarna

TRAV

 Stannar segertåget?  Överskattad eller ”bluff”?  Hur blir debuten i nya regin?

V75-finaler och jackpott på nationalarenan Solvalla.

46 miljoner kronor väntar en ensam vinnare och vi bjuds på sport av hög klass.

Här är sju snackisar inför morgondagens drabbningar.

Kan Maven visa upp en Elitloppsform?

 Ingen har missat snabbjobbet i tisdagskväll inne på Jägersro, stjärnan Maven avslutade strax under 1.09 sista 500 metrarna i väldigt läcker stil och kusken Johnny Takter hyllade. I fjol blev hon oplacerad i Elitloppet, nu siktar tränare Jimmy Takter på revansch

i storloppet sista helgen i maj. Morgondagens start lär vara en fingervisning.

Sätter åttondespåret stopp för femte raka?

 Fyra starter, fyra segrar, det är resultatet för Ready for More hittills i regi Reijo Liljendahl. Han har blivit en snackhäst som är på väg rakt upp i högsta klassen. Hästens ägare, Håkan Andersson, är mannen bakom den tidigare stjärnhästen Zoogin och vet hur det känns att äga en kanon. Kan åttondespår och täta starter sätta stopp för femte raka?

Västerboonthenews sätter p för inkens segertåg?

 Digital Ink har tagit sex raka V75-segrar och har varit vinterns häst i Gulddivisionen, men frågan är om inte segertåget stannar nu? Känslan är att konkurrenterna rullat ut röda matten lite för enkelt åt honom de senaste starterna, och nu vankas det bakspår och tuff konkurrens. VästerboontheNews, som var strålande i sin gulddebut senast, är en av motståndarna.

Överskattad ’bluff’?

Magnus Jakobssons Fossens Bonus hade fem raka segrar inför lunchloppet i Karlstad senast men kunde trots en smörresa inte

besegra hästar som Quantum Outlook och Twilight D. och genast blev han en ”bluff” bland travfolket på sociala medier. Behövde han loppet i kroppen? Är han en sprinter? Är han överskattad? Lördagens start lär visa.

Succé i nya regin?

Il Sånna köptes för 500 000 kronor av hästägare hos Ulf Stenströmer och debuterar på lördag i sin nya regi. Stenströmer firar allt större framgångar, har han en ny klassklättrare i Il Sånna?

SUPERDUELLEN

Zonguldak har alltid visat kunnande, och har verkligen hittat rätt på slutet. Naglo’ del Nord jagar sin fjärde raka V75-seger. Tuff och frän duell i Silverdivisionen väntar.

ÄNTLIGEN BARFOTA!

 Daniel Redéns Rocket Zet gick i mål med krafter kvar i Norge senast, och har blivit omgångens snackhäst. Det vankas barfota runt om för första gången sedan Elitloppshelgen i fjol, och Redén låter påställd. Vinner han, eller slutar det som för de flesta ”kommunare”?