V86

”Det sjukaste som någonsin har hänt”

38-årige Oscars galna dag: Blev pappa för första gången – fick dela på 6,7 miljoner på kvällen

Av: 

Daniel Söderbäck

TRAV

Onsdagen den 24 oktober lär aldrig 38-åriga Oscar Pålsson glömma.

Strax efter lunch föddes hans första dotter. På kvällen fick han vara med och dela på 6,7 miljoner kronor efter åtta rätt på V86.

– Det är det sjukaste som någonsin har hänt som aldrig går att upprepa, säger han från BB på Östra sjukhuset i Göteborg.

Det sägs ju att blixten sällan slår ner på samma ställe två gånger.

För 38-årige platschefen Oscar Pålsson stämmer inte det uttrycket längre.

Under onsdagen fick han först vara med om att hans sambo födde deras dotter Millie klockan 12.37 på Östra sjukhuset i Göteborg.

Runt klockan 22 på kvällen fick han vara med och dela på 6,7 miljoner kronor efter att ha köpt en andel på sajten ATG Tillsammans.

”Blev så irriterad”

– Från början skulle hon födas i söndags, den 21 oktober. Innan jackpotten på V75 i lördags sa jag till tjejen att nu ska jag försöka roffa åt mig en del av jackpotten för att få en bra start för vår dotter, säger Oscar Pålsson när Trav365 når honom från BB på Östra sjukhuset. Han fortsätter:

– Jag garderade Ural och spikade Untersteiner med Sobel Conway i sjätte. Det var en miss, hade jag inte garderat Ural hade jag fått med Jorma Kontio i sjätte avdelningen och tagit hem 90 till 100 000 kronor. Nu fick jag sex rätt och jag blev så irriterad så jag gick in och köpte en andel direkt på lördagskvällen till onsdagens V86-jackpott för 2 600 kronor. Sedan tänkte jag inte mer på det och i tisdags kväll halv elva åkte vi in till Östra sjukhuset och 12.37 i går kom vår dotter Millie.

”Jag skulle lugna ner mig”

Födseln gick bra och både dottern och sambon mådde bra. När två V86-lopp hade körts kom Oscar på att han hade köpt en andel.

– Jag slog på mobilen i sängen bredvid min dotter, då sambon låg och sov. När sjätte loppet hade gått och spiken satt, då vaknade min tjej och fattade att det var någonting med mig.

– Jag gick runt i rummet och sa till henne att det här kan bli bra. Hon sa att jag fick lugna ner mig lite. När även skrällen (2 Bambi Rozz) vann i sjunde avdelningen sa jag till henne att nu är det värt pengar.

”Finns inte på kartan”

I den sista avdelningen hade andelssystemet med åtta av tolv hästar i loppet.

– Jag stod med min mobil och när nioprocentaren gick i mål (Sir Henry P.Hill) trodde jag att vi skulle få uppåt en miljon på systemet. När det kom upp 6,2 miljoner kronor på sju rätt blev det glädjetårar och tjo och tjim. Det blev som en födsel på nytt. Det är en sådan känsla att det går inte att beskriva. Det finns ju inte på kartan att båda de här sakerna saka hända samma dag, säger han och fortsätter:

– Mina kompisar har gratulerat och sagt att jag varit med om en dag som aldrig kommer hända igen. Det har inte blivit många timmars sömn.

Kunde ni fira någonting?

– Nej, allting på sjukhuset var stängt. Det finns en kaffeautomat, te och lite skorpor. Vi får fira med lite champagne när vi kommer hem, ha ha.

Kommer att fria till sambon

Oscars andel blev efter omgången värt 675 000 kronor, den högsta travvinsten han någonsin tagit hem.

Har ni hunnit fundera vad ni ska göra för pengarna?

– Inte helt och hållet, men det blir nog giftermål. Vi får se hur vi går tillväga, men jag kommer nog fria och sedan blir det nog en go resa.

Går det på något sätt att sammanfatta gårdagen?

– Nej, egentligen inte. Jag har svårt att förstå vad som har hänt. Det är för bra för att vara sant. Just att jag sa de orden till tjejen i lördags inför V75 att jag skulle roffa åt mig jackpotten, så händer det, fast i går i stället.

Publisert:

LÄS VIDARE

Nya supervinsterna – tar hem 6,7 miljoner

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

V86

ATG

Jorma Kontio

Göteborg

Östra sjukhuset

V75