Wangle: ”Wow, snacka om superlopp...”

TRAV

En ny stjärna visade upp sig.

Medans en redan etablerad elithäst var tillbaka på allvar.

Men bäst av alla var en sjuårig läckerbit, Linda’s Girl.

Ingen favorit vann.

Men det blev heller ingen skräll under 11 procent som vann.

Trots det gav V86 hela 88 000 kronor – vilket fantastiskt spel.

Men det vi kommer ihåg är de sportsliga godbitarna, för oj vilka prestationer vi fick se.

Här är Sportbladets plusbetyg från V86:

Linda’s Girl: Snacka om superlopp, hästen var minst sagt bara bäst och trots tredjespår i 700 meter och fram i dödspositionen så krossade rent ut sagt Linda’s Girl alla konkurrenter. Bästa hästen vann och det var minst sagt välförtjänt. Den här märren är riktigt bra och kommer duga gott även på V75 i år. Det här var helt enkelt fem plus och hästen var grym. Snyggt!

Odessa Celeber: Oj, vilket intryck. Jag kan ärligt säga att jag, som många andra, hamnade på Creation Primero som spik. Men oj så fel man fick. Jag kan bara hylla Roger Walmann och Örjan Kihlström efter den showen. Och som hästen såg ut? Hur långt kan det här bära i sommar med barfotabalans och lite racerutrustning. Hon i alla fall springa mycket fort.

Mr Lindy: Wow, vilken comeback. Otroligt bra insats och trots mardrömsinledning så var hästen bara bäst. Detta är en kanonhäst och att öppna 1,07,5 i storm och sedan gå undan var oerhört bra. Veijo Heiskanen ryckte skorna och Veijo meddelade att man siktar på Sweden Cup. Där trodde han att hästen kunde sprina supertiden 1.09,2.

Ragazzo Da Sopra: Skulle köras passivt och smyga med och laddas mot V75-lopp inom kort. Därmed var det många som gick ratade Goop. Trots det var det Goop som fick segerdefilera efter ett superlopp av Ragazzo Da Sopra. Hästen såg smällfin ut hela vägen och trots tuffa sista 500 så malde hästen ner allt motstånd och slog enkelt favoriten Magic Gwin. Riktigt vasst, igen!

Tour Knight: Är känd för att vara hästen som aldrig vinner och snacka om att många spelare jagat den här hästen under lång tid – utan framgång. Men nu tror jag att många slutat jaga hästen... Det svarade Tour Knight med att skrällvinna V86-inledningen i härlig stil. Peter Untersteiner hade gett hästen en riktig träningspaus och det föll väl ut. Snabbt till ledningen och sedan drog Untersteiner undan i frän stil, visst hästen mattades tillslut, men skönt för kretsen kring hästen att hon är tillbaka som en vinnare.

Creation Primero: Snackades upp till en bomklar vinnare och blev klar favorit. Men hästen kunde inte alls utmana och efter ett tufft lopp var hästen chanslös på segern. Nja, det goda ryktet som hästen fått med sig från Finland fanns kvar i stallet just den här kvällen.

Här är de fem högsta V86-vinsterna 00:33
ARTIKELN HANDLAR OM

V86

Solvalla