Ursinnigt tempo – fällde megafavoriten

Foto: ATG Play
Bear Dancer liftade med bakom Sir Ratzeputz och tog sig enkelt förbi till slut
TRAV

Ursinnigt tempo hela vägen.

Då vann jätteskrällen Bear Dancer.

– Han är en dröm att köra, sa segerkusken Carl Johan Jepson.

Timo Nurmos V75-stjärna Sir Ratzeputz kom med en färsk V75-seger i Norge i bagaget och spelades till V75-omgångens största favorit i Mantorp under lördagen.

Men Sir Ratzeputz föll – om än med flaggan i topp.

Vann Gulddivisionen gjorde istället Ulf Stenströmers Bear Dancer, som var en riktig smällkaramell på V75-spelet, endast spelad till fyra spelprocent.

”Ville inte gambla”

Sir Ratzeputz, för dagen körd av Erik Adielsson, var med i en stentuff öppning om ledningen och blev het värre på kuppen. Sir Ratzeputz vann visserligen spetsstriden, men det kostade 1.08,0 första 500 meterna och 1.10,6 första varvet på en rätt tung bana och när Bear Dancer, som liftat med i rygg, veks ut över upploppet så hade den store V75-favoriten inget svar.

– Jag var inte så säker på om Johnny Takter skulle släppa ledningen med Olympic Kronos då dom körde den i ledningen senast så jag ville inte gambla på det så jag fick köra rejält på min häst i inledningen av loppet och då blev han vass alltså, sa Erik Adielsson i TV12 efter loppet och fortsatte:

– I efterhand kanske jag skulle tagit upp från start och bara satt mig utvändigt, men nu är det som det är. Jag är besviken att jag svikit V75-spelarna, men hästens insats var femstjärnig.

”Är som att köra en bil”

Körde Bear Dancer till seger gjorde den nyss hemkomne Carl Johan Jepson, som varit på resa till Las Vegas, dit han blivit bjuden av en V75-vinnare som tack.

– Han är läcker hästen, Sir Ratzeputz öppnade bättre än jag väntat mig och det var perfekt att få rygg på honom. Han är en dröm att köra, sådär lagom trög och fin, det är som att köra en bil. Han hade tjänat ihop till det här, och tränaren och skötaren har gjort ett fint jobb med honom då han varit skadad, sa Carl Johan Jepson i TV12.

Tvåa i loppet slutade Sir Ratzeputz som höll storstilat och trea slutade Olympic Kronos, segern för Bear Dancer var värd 200 000 kronor

ARTIKELN HANDLAR OM